Singura gustare care ar putea să vă ajute să slăbiți/Studiile recente demontează mitul conform căruia acest aliment îngrașă

Gustarea care poate să vă ajute să slăbiți. Foto: Pixabay

Până recent s-a considerat că oleaginoasele, în cantități prea mari, îngrașă, De fapt, ultimele cercetări arată că acestea ar putea fi singura gustare care ar putea să vă ajute să slăbiți, scrie Health.

O revizuire a cercetării din februarie 2024 în Nutrition Research Reviews a constatat că oleaginoasele, cum ar fi migdalele, alunele, fisticul și nucile, ar putea ajuta de fapt la pierderea în greutate când sunt consumate ca parte a unei diete cu calorii controlate.

„Această revizuire a constatat că oleaginoasele pot fi incluse în dietele cu restricție de energie fără a limita eficiența pierderii în greutate – și pot, de fapt, să sporească acest lucru”, a declarat autorul studiului Alison Coates, decan de cercetare în Allied Health and Human Performance la Universitatea din Australia de Sud.

Oleaginoasele sunt, desigur, un aliment bogat în calorii și grăsimi. De fapt, alte cercetări au arătat că, după uleiurile vegetale, acestea sunt unul dintre alimentele vegetale cu cel mai ridicat conținut de grăsimi de pe planetă. Totuși, specialiștii arată cum ar putea acestea să ajute la pierderea în greutate.

Demontarea miturilor despre oleaginoase și greutate

În cele din urmă, evitarea tuturor grăsimilor nu ne-a ajutat să pierdem în greutate. „Deși mulți dintre noi încercam să eliminăm grăsimile din dieta noastră, nu facem decât să le înlocuim cu produse fără grăsimi, dar bogate în zahăr, care nu ne ajutau nici talia, nici valorile analizelor de laborator”, a spus ea.

Acum, însă, este clar că unele grăsimi sunt mai benefice decât altele pentru probleme precum sănătatea cardiovasculară, diabetul și gestionarea greutății.

„Grăsimea din migdale, de exemplu, poate ajuta la reducerea colesterolului LDL (rău) și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, contribuind astfel la controlul diabetului”, a declarat Taub-Dix. Asociația Americană a Inimii și Asociația Americană a Diabetului consideră acum că grăsimile mononesaturate – cele care abundă în majoritatea fructelor cu coajă lemnoasă – sunt o alegere sănătoasă, dar cu moderație.

Între timp, cercetări suplimentare au arătat că este posibil ca organismul să nu absoarbă toate caloriile din oleaginoase, ceea ce le face mai bune pentru pierderea în greutate decât se credea anterior. Un articol din 2018 al Departamentului pentru Agricultură al SUA a menționat că cercetătorii din cadrul Serviciului de Cercetare Agricolă (ARS) al departamentului au descoperit că „energia metabolizabilă” a acestor fructe (adică numărul de calorii pe care corpul nostru le utilizează din acestea) poate fi semnificativ mai mică decât caloriile enumerate pe eticheta cu informații nutriționale.

Într-un studiu ARS, o porție de 28 de grame de nuci conținea cu 21% mai puține calorii metabolizabile decât cantitatea listată pe etichetă. „Această constatare ar putea explica observațiile conform cărora consumatorii de oleaginoase nu iau în greutate excesiv”, a concluzionat raportul.

De ce oleaginoasele pot favoriza pierderea în greutate

Nucile nu sunt un aliment hipocaloric și nici nu sunt sărace în grăsimi – dar conțin nutrienți care frânează foamea, făcând pierderea în greutate mai probabilă.

„Nucile sunt o sursă bogată de proteine și fibre, care ambele pot ajuta la promovarea senzației de sațietate (sațietate), care poate ajuta la gestionarea poftelor de foame și la reducerea consumului excesiv de alimente”, a declarat Coates.

Conținutul de proteine din aceste fructe poate afecta, de asemenea, sănătatea musculară în timpul unei diete pentru pierderea în greutate. „Proteinele din oleaginoase pot ajuta la menținerea masei musculare, care poate fi pierdută în timpul pierderii în greutate, și pot limita reducerea cheltuielilor energetice în repaus asociate în mod obișnuit cu pierderea în greutate”, a declarat Coates.

În cele din urmă, grăsimile nesaturate din acestea sunt de fapt un lucru bun pentru pierderea în greutate. Potrivit lui Coates, aceste grăsimi pot favoriza pierderea kilogramelor deoarece cresc oxidarea grăsimilor și rata metabolică după ingerarea de alimente. „Acest lucru înseamnă că mai multă energie este disipată sub formă de căldură, mai degrabă decât stocată”, a spus ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *