Șapte idei de supe vegetariene, binevenite în post, care te pot ajuta și să slăbești/Supa de varză te scapă de toxine, cea de roșii îți întreține inima, cea de ciuperci îți crește imunitatea și toate contribuie la pierderea kilogramelor în plus

supaBUN Sursa foto: Pexels

Nimic nu este la fel de reconfortant ca un bol cu supă caldă. Dacă îți spunem că, potrivit healthshots.com, acest preparat culinar te poate ajuta și să slăbești, vei fi plăcut surprins. Iată șapte supe vegetariene delicioase, binevenite, acum, în postul Crăciunului, benefice pentru pierderea în greutate, care au un conținut scăzut de calorii și pline de vitamine, minerale și fibre.

Supa de roșii susține sănătatea inimii

Supa de roșii nu numai că are un conținut scăzut de calorii, dar este și plină de nutrienți, în special vitamina C, și antioxidanți precum licopenul. Licopenul ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor, susține sănătatea inimii și poate ajuta la reducerea grăsimii corporale, conform unui studiu publicat în revista Biology. Roșiile sunt, de asemenea, hidratante, ceea ce ajută la digestie și stimulează metabolismul. În plus, supa de roșii este bogată în fibre care te ajută să te simți sătul mai mult timp, reducând nevoia de a mânca în exces. Pentru a o pregăti, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline. Adaugă roșiile tocate și supa de legume. Se fierbe timp de 20 de minute, apoi se amestecă până la omogenizare. E asezonează cu sare, piper și busuioc proaspăt înainte de a o consuma.

Supa de varză are efect de detoxifiere

Supa de varză este renumită pentru proprietățile sale detoxifiante. Este bogată în fibre, vitamine K și C și conține foarte puține calorii. Varza este o legumă cruciferă, ceea ce înseamnă că ajută la descompunerea grăsimilor și sprijină pierderea în greutate. Conținutul de fibre te face să te simți sătul pentru mai mult timp, în timp ce conținutul de apă hidratează organismul și elimină toxinele. Pentru a o pregăti, călește ceapa, morcovii și țelina, apoi adaugă varza tocată, usturoiul și supa de legume. Se aduce la punctul de fierbere și se fierbe până când varza este moale. Adaugă piper și pătrunjel pentru un plus de aroma.

Supa de ciuperci crește imunitatea

Ciupercile au un conținut scăzut de calorii, grăsimi, sodiu și carbohidrați. De asemenea, sunt bogate în nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele B și seleniul, care susțin metabolismul și îmbunătățesc funcția imunitară. Această supă oferă, de asemenea, antioxidanți, care reduc inflamația și susțin pierderea de grăsime, dar și proteine ​​și fibre, care sunt esențiale pentru pierderea în greutate. Pentru a o pregăti, călește usturoiul, ceapa și ciupercile foliate, până când sunt moi. Apoi adaugă sare, piper și oregano și gătește timp de 5 minute. Adaugă o jumătate de lingură de făină de porumb amestecată într-o jumătate de cană cu lapte. Adaugă amestecul de ciuperci și gătește-l la foc mic timp de 5-7 minute.

Supa de dovleac asigură o digestie bună

Supa de dovleac este foarte nutritivă, fiind bogată în fibre, vitamina A și antioxidanți, substanțe care ajută la menținerea unei bune digestii, la creșterea imunității și la promovarea pielii sănătoase. Conținutul ridicat de apă și fibre din dovleac te menține sătul mai mult timp, făcând mai ușor de gestionat reducerea aportului de calorii. Dulceața naturală a dovleacului face ca această supă să fie aromată, fără a fi nevoie de adaos de zaharuri. Pentru a o pregăti, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline, apoi adaugă dovleac tăiat cubulețe și supă de legume. Gătește până se omogenizează, amestecă și asezonează, după gust, cu nucșoară și scorțișoară.

Supa gazpacho, sățioasă și plină de nutrienți

Gazpacho este o supă rece de legume crude, specific spaniolă, răcoritoare și ușoară, perfectă pentru pierderea în greutate. Este făcută, în principal, din roșii, castraveți, ardei gras, ceapă, usturoi și ulei de măsline. Legumele din supa gazpacho au un conținut ridicat de apă și fibre, ceea ce ajută la promovarea sațietății și hidratării. Uleiul de măsline adaugă grăsimi sănătoase, care îmbunătățesc rata metabolismului și ajută organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi precum A și E. Pentru a-o pregăti, se amestecă roșiile, castraveții, ardeiul gras, usturoiul și uleiul de măsline, până la omogenizare. Se lasă la răcit cel puțin o oră. Se condimentează cu sare, piper și un strop de ulei de măsline, înainte de servire.

Supa de linte și sfeclă roșie, bogată în proteine și fibre

Lintea este o sursă excelentă de proteine ​​și fibre vegetale, ambele fiind cruciale pentru pierderea în greutate. Te ține sătul ore întregi, prevenind pofta de a gusta ceva între mese. Sfecla roșie, pe de altă parte, conține antioxidanți, care susțin detoxifierea și îmbunătățesc fluxul sanguin. Combinația de proteine, fibre și antioxidanți din această supă o face o alegere perfectă dacă vrei să slăbești și să-ți îmbunătățești sănătatea generală. Pentru a o pregăti, se călește ceapa, usturoiul și morcovii în ulei de măsline, apoi se adăugă linte, sfeclă și supă de legume. Se fierbe până la omogenizare, se amestecă și se condimentează cu piper, chimen și sare.

Supa de morcovi și conopidă, perfecta pentru slăbit

Atât morcovii, cât și conopida sunt legume cu un conținut scăzut de calorii, bogate în nutrienți, perfecte pentru pierderea în greutate. Morcovii sunt bogati în betacaroten, care susține vederea, sănătatea pielii și funcția imunitară, în timp ce conopida este o sursă excelentă de fibre și vitamina C. Fibrele din ambele legume ajută la reglarea digestiei și vă dau senzația de sațietate, prevenind gustările între mese. Pentru a o pregăti, se călește ceapa și usturoiul, se adaugă morcovii tăiați și conopida. Apoi se toarnă supa de legume. Se fierbe totul până se înmoaie, se amestecă și se condimentează cu turmeric și un praf de piper.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *