Rețetele Juanitei/ Supă cremă de legume cu perișoare de pui/ Pentru varianta de post înlocuim perișoarele din carne cu chiftele de falafel

supa crema Foto: G4Food

O supă cremă este varianta ideală și rapidă pentru un prânz bogat în legume. În plus poți folosi toate „resturile” de legume care stau de câteva zile în frigider și nu mai sunt potrivite pentru salată.

Ce ingrediente punem? Cam orice dorim și ne place. Baza sunt cartofii și rădăcinoasele, dar putem adăuga după dorință orice legumă.

Supa de legume

supa crema
Foto: G4Food

Ingrediente

Eu am pus:

2 cartofi dulci mici

1 praz mic

Câteva tije de țelină apio

1 morcov

1 păstârnac

Jumătate de ardei roșu și jumătate de ardei verde

1 dovlecel

Câteva buchețele de conopidă

Sare, piper, orice condimente vă plac.

Preparare

Se spală și se curăță legumele. Se taie în bucăți mari, se acoperă cu apă și se pun la fiert (le puteți și coace, dacă aveți timp, gustul va fi mai bun). Se pun sare, piper, boia.

Odată ce rădăcinoasele și cartofii sunt fierți, se scot într-un vas înalt sau într-un blender. Cu blenderul se omogenizează totul, apoi se adaugă treptat zeama de supă până la obținerea compoziției dorite. Supa nu este piure, trebuie să curgă, să fie lichidă.

Perișoarele de pui

Ingrediente

200 de gr de carne de pui (preferabil pulpă) tocată o dată

1 ou

sare, piper, pesmet

Preparare

Se bate oul, se amestecă bine cu carnea, sarea, piperul și o lingură de pesmet. Se formează perișoare mici.

supa crema
Foto: G4Food

Înainte de a turna zeama de supă peste legumele blenduite se pune din nou pe foc și se aruncă perișoarele în apa care clocotește. Se fierb circa 20 de minute, se scot și se pun separat.

Există și varianta în care le prăjiți ca pe chifteluțe sau le faceți la cuptor. Eu le-am pus în airfryer.

Dacă doriți ca preparatul să fie de post, faceți supa și separat preparați chifteluțe de falafel.

Când supa este gata, puneți perișoarele, puțin pătrunjel verde și câteva crutoane de pâine.

supa crema
Foto: G4Food

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *