Pentru iubitorii de preparate ușoare și sănătoase, un gratin de dovlecei cu năut este perfect la cină. Se pregătește repede, este echilibrat și la gust în ceea ce privește nutrienții și ține de foame. În plus se gătește și foarte simplu. Rețeta se poate prepara și cu thermomix-ul, dacă aveți, dar am refăcut-o pentru cuptor și pregătire în sistem clasic.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente pentru gratin-ul de dovlecel și năut
400 de gr de năut fiert (din conservă, scurs și clătit)
200 de gr de dovlecel (tăiat cubulețe și gătit la aburi sau tras la tigaie)
50 de gr de parmezan ras
1 ceapă mică tocată fin
1 cățel de usturoi pisat
½ linguriță de boia dulce (sau iute, după gust)
Sare
2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin.
Preparare gratin de dovlecel și năut
Curăță, toacă mărunt și călește ceapa și usturoiul în ulei până devin aurii.
Adaugă dovlecelul ras și scurs și boiaua, amestecând câteva minute la foc mic.
Pune compoziția într-un vas termorezistent uns cu ulei, adaugă năutul și amestecă ușor.
Presară deasupra parmezanul și dă la cuptor la 200°C timp de 20 de minute sau până se gratinează frumos.
Mai simplu de atât nu se poate! Poftă bună!
Citește și
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 iulie