VIDEO | Rețetele Juanitei | Clasica supă de dovleac, într-o variantă cosmetizată, cu cartof dulce, porumb fiert și gnocchi/ Un deliciu cu gust de sezon

supa de dovleac cu gnocchi Foto: G4Food

Supa cremă de dovleac este un preparat clasic, de sezon, acum când dovlecii umplu piețele. Pentru o supă de dovleac „altfel”, adăugăm ăe lângă dovleac, un cartof dulce, coacem totul, combinăm cu porumb fiert și servim cu gnocchi cu diverse umpluturi. Obținem un preparat de sezon cu un gust irezistibil.

Se poate face și cu legume fierte, dar cel mai bun gust îl obții dacă bagi mai întâi legumele la copt.

Ingrediente

500 de grame de dovleac

1 cartof dulce

100 de gr de boabe de porumb din conservă

Jumătate de litru de supă de legume (eu am pus de pui)

Gnocchi umpluți (după gust, eu am ales umplutură cu trufe)

Sare, piper.

Puteți pune și curcuma sau curry, dacă vă place, eu n-am pus pentru că gustul de trufă din gnocchi este puternic și nu are nevoie de alte „susțineri”.

Preparare

Se pun dovleacul și cartoful dulce tăiați bucăți într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Se asezonează cu sare, piper și un fir de ulei de măsline. Eu i-am copt în friteuză.

Când au fost gata (15 min în friteuza de aer cartofii, 25 dovleacul, în cuptor puțin mai mult, încercați cu o furculiță). Am pus totul într-o oală mai înaltă, cu boabele de porumb și supă, am asezonat cu sare, piper.. Mai bine puneți mai puțin lichid la început și mai adăugați după ce o pasați.

Supa cremă trebuie să curgă, are o consistență între supă și piure. Nu e nici apă chioră, dar nici să poată fi luată cu furculița.

Cu un blender de mână se omogenizează bine toate ingredientele, dacă vi se pare că nu e suficient de catifelată textura o puteți trece printr-o sită.

dovleac
Foto: G4Food

Se servește cu gnocchi umpluți cu orice ingrediente vi se pare că se potrivesc, eu am ales niște gnocchi cu trufă. Pentru decor am presărat puțină cepușoară verde tocată mărunt.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *