VIDEO | Rețeta de paella este cea clasică, dar ensaladilla rusa ar trebui puțin „românizată” / Aryana Camarasan (Sous-chef, Alicante): „Vreau să modific rețeta de salată a la russe, să o trecem pe pui, castraveți, că e mai bună așa”

Ioana Costescu 10 septembrie 1 comentarii 1092 vizualizări
de la sarmale la tapas arryana jessyca camarasanu Foto: G4Food
Are 18 ani și de la 16 studiază bucătăria la o școală de lângă Alicante. Aryana Jessyca Camarasan s-a nascut și a crescut în Spania, dar vorbește perfect românește și a învățat în bucătăria de acasă să gătească și mâncare de-a noastră.

Rețeta de paella a Aryanei

Lucrează în bucătăria unui restaurant faimos din zonă, restaurantul Moon, unde deține rolul de sous-chef și pregătește ingredientele pentru paella, așa că știe rețeta la perfecție.

În două vorbe Aryana descrie cât de simplu e să prepari o paella: usturoi călit, fructe de mare pentru a infuza gustul în orez, șofran, și o fierbere lentă pe foc mic.

Ensaladilla rusă sau salată a la russe cu pui și castraveți murați?

În plusAryana și-a propus să aducă și la muncă rețeta românească de salată a la russe pe care familia ei o prepară acasă. Pentru că în casă mănâncă mai mult românește.  „Cu pui și castraveți murați (ensaladilla rusa), e mai bună ca asta de aici”, spune ea. Și promite că îi va găti sarmale șefului ei Antonio.

Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România

Montaj video: Sergiu Ioana.

Interviul a fost transcris cu Vatis Tech.

Citește și

VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Aryana Jessyca Camarasan studiază bucătăria și în același timp lucrează ca sous-chef la un local de lângă Alicante/ Antonio Segura (chef-proprietar al restaurantului MOON): „Nu știu multe despre preparatele românești, dar vreau să aflu”

VIDEO | De la Sarmale la Tapas | La 18 ani are deja 2 ani de școală de bucătari/ În total va face 6 ani de studiu și practică, dar deja lucrează în bucătaria unui restaurant bine cotat/ Aryana Jessyca Camarasan: „Eu m-am născut în Spania, am crescut aici. Părinții mei sunt din România. Gătesc paella la restaurant, dar acasă mâncăm românește. De mică mi-a plăcut să stau în bucătărie”

Comentarii

  1. De unde vine pasiunea spaniolilor pentru salata ruseasca? Am vazut in toate bodegile lor atat ca meniu, dar si sub forma de tapas. Nu am fost curios sa incerc pentru ca peste tot aveau tapasuri mult mai imbietoare, dar nici nu prea imi placea cum arata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *