Prețul porcilor în viu și prețurile claselor E, respectiv S ale carcaselor abatorizate au atins un nou maxim istoric

Piața mondială a cărnii de porc, greu încercată de Pesta Porcină Africană și de pandemia Covid - 19; în România, prețul porcilor în viu a scăzut la 708.85 lei/100 kg Piața mondială a cărnii de porc, greu încercată de Pesta Porcină Africană și de pandemia Covid - 19; în România, prețul porcilor în viu a scăzut la 708.85 lei/100 kg

În săptămâna 47 ( 18 – 24 noiembrie ), prețul de piață al porcilor a fost 726,63 lei/100 kg, cu 1,27 % mai mare decât în săptămâna precedentă, cu 2,79% mai mare decât în luna anterioară și cu 43% mai mare decât anul trecut, în același interval.
Prețul națioanl de piață al carcaselor a fost 948,55 lei/100 kg pentru clasa S și 946,55 lei/100 kg pentru clasa E
, potrivit datelor furnizate de Comisia pentru Evaluarea Carcaselor.

Prețul carcaselor plasează România pe locul patru în clasamentul european, după Bulgaria, Cipru și Slovenia.

În România, în săptămâna 47 au fost clasificate 77.515 de carcase, din care 3.769 ( 4,86% ) au provenit din comerțul intracomunitar. Cele mai multe carcase, 47.964, au fost obținute din tranzacțiile comerciale între abatoare și furnizori. 26.321 de carcase au provenit din fermele proprii ale abatoarelor și 3.230 din prestări servicii.

Vezi detalii

Date complete găsiți AICI.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *