Povestea Panda Express, restaurantul cu specific asiatic deschis de George Manea, un bucătar pasionat de gastronomia chineză

george manea, bucatar, panda express, constanta Sursa foto: Facebook / Panda Express Chinese Food Delivery

George Manea visa încă de mic să devină bucătar, dorind să îi calce pe urme tatălui său care era la rândul lui chef. Primul pas pe care l-a făcut în bucătărie a fost încă din adolescență, când s-a angajat la un restaurant cu specific asiatic, unde a învățat arta gătitului direct de la sursă, de la bucătari chinezi. Dorința de a face mai mult l-a ghidat spre a-și deschide un restaurant cu specific asiatic, fiind fascinat mai ales de modul în care este gătită mâncarea chinezească. George a deschis Panda Express acum 11 ani în Constanța, cu un spațiu de 50 mp, multă ambiție și dedicație pentru meserie. Dacă la început era doar el, șoferul și un asistent, acum are în grijă 20 de angajați.

George Manea este unul dintre tinerii antreprenori perseverenți și dornici să schimbe fața industriei ospitalității din România, iar povestea lui face parte din campania „Vis de Antreprenor”, lansată recent de METRO România.

„Când eram mic visam să fiu bucătar. Tatăl meu a fost bucătar, lucra detașat pe litoral de la București, mare parte petreceam pe litoral în Costinești. Și așa am crescut. Stăteam o parte din zi și cu el la serviciu, nu doar la plajă sau la distracție. Atunci când eram adolescent și eram în vacanță căutam de serviciu, iar mama unui prieten de-al meu foarte bun lucra într-o bucătărie unde cei de acolo aveau nevoie de ajutor de bucătari. Acesta a fost primul pas pe care l-am făcut în bucătărie și am început să descopăr pasiunea mea pentru gătit. Restaurantul unde am lucrat prima dată avea un bucătar chinez, fiind un restaurant chinezesc. Odată cu trecerea timpului am schimbat jobul, iar proprietarul a angajat bucătari chinezi specializați aduși special pentru a face față cererii. Eu am învățat ușor, ușor pe lângă ei și am ajuns să pot face de toate. Mai mult decât atât, bucătarii erau specializați și în decorarea produselor, farfuriilor, lucru care m-a fascinat și m-a făcut la rândul meu să îmbin bucătăria cu decorul. În timp, sculptura culinară a devenit și o pasiune pentru mine, un lucru care a prins amploare și în România. Și așa am ajuns să particip la competiții și evenimente în străinătate”, a declarat George Manea, fondator Panda Express, într-un interviu pentru G4Media.

Citește articolul complet în G4Media.

Sursa foto: Facebook / Panda Express Chinese Food Delivery

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *