O rețetă de paste rapidă înseamnă o rețetă de paste care sunt gata în maxim un sfert de oră. Putem de multe ori atinge acest obiectiv dacă folosim ingrediente din conserve. O alegere mai mult decât legitimă, când vine vorba de conserve, sunt leguminoasele, adică fasole, linte, năut, la fel și tonul din consevă, un concentrat de proteine savuros și plin de proprietăți benefice. Iar dintre leguminoase, de departe cea ma bună în combinația cu ton e fasolea.
Putem folosi boabele și ca atare, dar dacă mixăm rapid cu un mixer vertical jumătate dintre ele și le facem cremă, avem în final și partea de textură cremoasă necesară într-un fel de paste reușit. În timp ce restul le folosim așa cum sunt, alături de ton.
Ingrediente pentru 4 porții
350-400 g paste scurte tip fusilli sau penne, ideal integrale
200 g ton din conservă scurs de ulei sau saramură (uleiul se poate refolosi)
300 g fasole albă din conservă, scursă și clătită, eliminând excesul de sare, eventual conservanți
2 cepe verzi
2-3 linguri de pastă de tomate
ulei, sare, piper, pătrunjel
Procedeu
Ca la orice rețetă de paste, începe prin a fierbe, de o parte, pastele, în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
În paralel, într-o tigaie antiaderentă, sotăm în puțin ulei ceapa verde, iar după circa 2 minute adăugăm și partea de fasole boabe. Continuăm circa 3 minute, iar în ultimul minut adăugăm și tonul din conservă, scurs bine.
În paralel, cealaltă jumătate de fasole o mixăm și o facem cremă, adăugând direct în ea și pasta de tomate.
Când pastele sunt gata și bine scurse – sunt gata aproximativ în același timp cu sosul – le adăugăm peste sosul din tigaie, peste care adăugăm crema din blender. Potrivim de sare.
Amalgamăm și e gata. Aceste paste cu ton și cremă de fasole se servesc nu foarte fierbinți, cu piper și pătrunjel verde.