Paste cu somon și sos de lămâie cu usturoi/ O rețetă delicioasă, gata în doar 15 minute/ Somonul are efect antiinflamator în organism și este o sursă importantă de acizi grași Omega – 3

paste cu somon paste cu sos de lamaie si somon reteta de paste foto: freepik.com

Te întrebi ce să faci cu somonul rămas de la cina de ieri? Iată, potrivit eatingwell.com, o modalitate delicioasă și ușoară de a-l  transforma într-o altă cină rapidă, a cărei preparare durează doar 15 minute.

Ingrediente pentru 2 porții

220 g paste integrale de grâu, oricare, lungi sau scurte

5 linguri ulei de măsline extravirgin, sau altul

5 căței de usturoi, tocați

1 linguriță pastă de hamsii

¼ linguriță paprika

coaja și sucul de la 1 lămâie

circa 400 g somon, chiar și gătit anterior

3 linguri pătrunjel proaspăt tocat

¼ linguriță sare

2 linguri de pesmet de grâu integral, trecut rapid prin tigaie

Cum se prepară pastele cu somon

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg dar se oprește puțină apă, e suficient jumătate de cană. Ajută să se îngroașe mai bine sosul, grație amidonului din apă eliberat de paste.

Combinați uleiul, usturoiul, pasta de anșoa, paprika, coaja de lămâie și sucul de lămâie într-o tigaie mare. Se încălzește la foc mediu până sfârâie ușor, aproximativ 3 minute. Se adaugă apa de la paste, se lasă să se îngroașe puțin. Apoi se adaugă pastele, somonul deja gătit, pătrunjelul și sarea.

Dacă somonul nu e deja preparat, îl adăugăm la început în sos, bucățele mici.

Se servește cald, imediat după ce e gata, cu pesmet deasupra, pentru un contrast de texturi.

Valori nutriționale (per porție) de somon cu paste

  • 473 Calorii
  • 23 g Grăsime
  • 49 g Carbohidrați
  • 20 g Proteine
  • Carbohidrați totali 49g – 18% din valoarea zilnică recomandată
  • Fibre alimentare 6g  – 21% din valoarea zilnică recomandată
  • zaharuri totale 4 g
  • Zaharuri adăugate 1g – 2% din valoarea zilnică recomandată
  • Proteine ​​20g – 40% din valoarea zilnică recomandată
  • Grăsimi totale 23g – 29% din valoarea zilnică recomandată
  • Grăsimi saturate 3g – 17% din valoarea zilnică recomandată
  • Colesterol 26 mg – 9% din valoarea zilnică recomandată
  • Vitamina A 367IU – 7% din valoarea zilnică recomandată
  • Vitamina C 16 mg – 18% din valoarea zilnică recomandată
  • Folat 59 mcg – 15% din valoarea zilnică recomandată
  • Sodiu 395 mg – 17% din valoarea zilnică recomandată
  • Calciu 63 mg – 5% din valoarea zilnică recomandată
  • Fier 3mg – 16% din valoarea zilnică recomandată
  • magneziu 94 mg – 22% din valoarea zilnică recomandată
  • Potasiu 513 mg – 11% din valoarea zilnică recomandată
  • Sursă de acizi grași omega-3

Somonul ar putea ajuta la prevenirea multor boli cronice, inclusiv diabetul și cancerul

Peștele gras, ca și somonul, este bogat într-un tip de grăsimi polinesaturate numite acizi grași omega-3. Acești acizi grași sunt esențiali, potrivit bbcgoodfood.com deoarece organismul nu îi poate produce, așa că trebuie să îi include, în mod regulat, în alimentația noastră.

Studiile sugerează că un consum regulat reduce pierderea creierului legat de vârstă și poate îmbunătăți memoria – acizii grași omega-3 sunt responsabili pentru acest lucru. De asemenea, potrivit unor studii, consumul de somon ar putea ajuta la prevenirea  unor afecțiuni precum boala Alzheimer, depresia și scleroza multiplă.

De asemenea, peștele gras joacă un rol important în reducerea efectelor inflamației, care este cheia pentru a ajuta la gestionarea unui număr de boli cronice, inclusiv diabetul și cancerul.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *