Pasionații de avocado din Belgia pot verifica fructele, în magazin, cu ajutorul unui scaner; aparatul a mai fost testat, anul trecut, în supermarketuri din Olanda

fructe avocado Belgia scaner credit: John Locher/AP

”Prea tare, prea verde sau prea copt: a găsi avocado perfect în supermarket este uneori o luptă. Lanțul de supermarketuri Jumbo are însă o soluție la îndemână. De acum înainte, magazinele Ranst și Veurne din Belgia se pot lăuda că dețin un aparat cu raze X care îți spune exact cum arată în interior fructele de avocado pe care ai pus ochii să le cumperi”, informează site-ul freshplaza.com.

”În ultimii ani, pofta de avocado a fost nesățioasă. Acest așa-numitul ”aur verde” a devenit, rapid, incredibil de popular în Belgia, de la sosul guacamole, proaspăt făcut, la pâine prăjită cu avocado. Dar găsirea fructului de avocado perfect este deseori o altă poveste. Aceste noi scanere pentru avocado asigură acum că dificultatea alegerii este de domeniul trecutului”, comentează site-ul citat.

Pentru a vedea starea exactă a fructului de avocado, tot ce trebuie să facă un client este să țină fructul în fața scanerului. În câteva secunde, va cunoaște starea fructului  verde preferat. Scanerul pentru avocado folosește mini-raze X pentru a verifica valorile zahărului, apei și amidonului. Pe baza acestor date determină textura internă a avocado. Scorul de pe dispozitiv arată cât de copt este fructul. Deci, nu mai este nevoie ca avocado să fie evaluat empiric, cu mâna, pentru a afla nivelul de coacere.

Philippe Calliauw, manager Jumbo Ranst, spune: „Noul nostru scaner pentru avocado permite acum cumpărătorilor să aleagă fără efort avocado perfect, fără a fi nevoie să strângă fructele în mână. Dorim să oferim tuturor celor care fac cumpărături aici o experiență pozitivă, iar scanerul contribuie la asta. Este un plus distractiv la experiența de cumpărături și arată că ne angajăm să oferim clienților noștri cele mai bune servicii.”

Siska Abeele și Justin Robaeys de la Jumbo Veurne sunt, de asemenea, încântați de noul gadget: „Oamenii sunt foarte curioși de scanerul pentru avocado și sunt dornici să îl încerce. Și de când l-am instalat, vânzările de avocado au crescut. Cumpărătorii se bucură de o experiență de cumpărături mai bună, iar avocado-ul nostru zboară de pe rafturi: pare un câștig pentru toată lumea.”

Implementarea acestor scanere face parte dintr-un test pentru a evalua dacă pot fi folosite și în alte magazine. Aceasta este o premieră în Belgia, deși Jumbo a început să folosească ceva similar în Țările de Jos, în noiembrie anul trecut, mai notează freshplaza.com.

Scanerul pentru avocado a fost conceput de compania olandeză OneThird.

Un aparat similar a conceput și compania americană Apeel. 

Scanerele pentru fructe sunt o soluție pe care tot mai multe magazine o pun la  îndemâna clienților pentru face alegerea corectă și pentru a evita risipa alimentară. 

credit: John Locher/AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *