Pentru acest mic dejun vom avea nevoie de tava pentru brioșe (sau cupe). Omleta preparată astfel în formă de brioșe este o sursă excelentă de proteine și poate fi păstrată la frigider câteva zile, pentru diminețile următoare, arată eatingwell.
Ingrediente
- 8 ouă mari
- ½ cană lapte cu conținut redus de grăsime
- ¼ linguriță sare
- ¼ linguriță piper măcinat
- ¾ cană ardei gras roșu, tocat
- ¾ cană fasole neagră din conservă, clătită
- 6 linguri brânză Monterey Jack, rasă
- ¼ cană salsa
Instrucțiuni
- Preîncălzește cuptorul la 165°C.
- Într-un bol mare, bate ouăle, laptele, sarea și piperul.
- Pulverizează generos o tavă în formă de brioșe cu spray de gătit (sau folosește cupe de silicon pentru brioșe). Împarte ardeiul gras, fasolea neagră, brânza și salsa în mod egal între formele de brioșe. Toarnă deasupra amestecul de ouă.
- Coace până când omletele sunt închegate și ușor rumenite, aproximativ 20-25 de minute. Lasă-le să se răcească 5 minute înainte de a le scoate din tavă.
Sfaturi
- Pentru a le pregăti în avans: Lasă-le să se răcească complet, apoi depozitează-le într-un recipient etanș în frigider pentru până la 3 zile sau în congelator pentru până la 1 lună.
- Pentru reîncălzire: Înfășoară-le într-un șervețel de hârtie și încălzește-le la microunde la putere maximă timp de 30-60 de secunde.