Oile, folosite tot mai mult în parcurile solare din Massachusetts pentru a împiedica creșterea vegetației / Caprele, evitate din cauza tendințelor „destructive”

oim panouri solare, fotovoltaice, capre Sursa foto: Nexamp

În Fitchburg, statul american Massachusetts, oile pasc sub panourile solare de la parcul Fitchburg Renewables, creând o „frumoasă relație simbiotică” între agricultură și energia regenerabilă, transmite Boston Globe.

Această practică, cunoscută sub numele de agrivoltaice, presupune utilizarea animalelor pentru a menține la un nivel scăzut vegetația din jurul panourilor solare.

Compania Nexamp, care deține Fitchburg Renewables, colaborează cu Finicky Farm, deținută de Jesse și Elspeth Robertson-Dubois, pentru a menține iarba la un nivel scăzut și a oferi hrană gratuită pentru 215 oi.

Animalele beneficiază de umbra și protecția panourilor, în timp ce pășunatul lor împiedică vegetația să blocheze panourile solare, îmbunătățind sănătatea solului și biodiversitatea plantelor.

Massachusetts a înregistrat o creștere în domeniul agrivoltaic începând cu 2018, determinată de programul SMART al statului, care stimulează proiectele solare mai mici.

În prezent, există 45 de operațiuni solare care împart terenul cu fermierii din acest stat.

Această abordare reduce nevoia de mașini de tuns iarba alimentate cu combustibili fosili, ceea ce o face o opțiune mai sigură și mai durabilă.

S-a încercat folosirea altor animale, dar caprele sunt evitate din cauza obiceiurilor lor de a se cățăra pe panouri și alte structuri din fermele solare, dar și a altor tendințe descrise ca fiind „destructive”.

Citește și O localitate americană și-a curățat parcul de plante invazive cu ajutorul unei turme de capre

Sursa foto: Nexamp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *