Cireșele peruviene de pământ, cunoscute și sub denumirea de boabe de aur, te pot ajuta, potrivit express.co.uk, să te simți și să arăți cel mai bine. Dacă ești obosit și vrei și să scapi de câteva riduri neplăcute, o schimbare simplă în dietă te poate ajuta să te simți și să arăți cel mai bine.
Cireșele peruviene de pământ, cunoscute și sub denumirea de boabe de aur, sunt bogate în fibre, vitamine și minerale și sunt recunoscute în special pentru concentrația lor ridicată de colagen și proteine.
Cireșele peruviene de pământ, sursă naturală de colagen
Colagenul este o proteină care ajută celulele pielii să rămână legate între ele și conferă pielii tărie și elasticitate. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, corpul lor produce mai puțin colagen, ceea ce duce la apariția ridurilor, lăsării pielii și subțierea acesteia.
Totuși, cireșele peruviene de pământ ies în evidență ca o sursă naturală de colagen, ceea ce înseamnă că acest fruct puternic poate ajuta la combaterea semnelor îmbătrânirii.
Proteinele din acest fruct ajută la întărirea sistemului imunitar, repararea țesuturilor și furnizarea de energie. Cireșele sunt, de asemenea, un puternic antioxidant, protejând corpul de radicalii liberi care dăunează celulelor și deschid ușile către boli.
Beneficiile cireșelor peruviene de pământ
- Reducerea ridurilor și îmbunătățirea generală a pielii: Colagenul din fruct ajută la reducerea ridurilor, promovează elasticitatea pielii și contribuie la un aspect mai tineresc. Antioxidantele sale combat, de asemenea, radicalii liberi responsabili pentru îmbătrânirea prematură a pielii.
- Furnizarea de proteine de înaltă calitate: Fructul furnizează proteine comparabile cu cele din carne, favorizând formarea și repararea țesuturilor din corp. Este o sursă excelentă de proteine pentru vegetarieni și pentru cei care doresc să reducă consumul de carne.
- Îmbunătățirea sănătății digestive și creșterea energiei: Conține fibre, care facilitează digestia și promovează un sistem digestiv sănătos. Nutrienții esențiali ajută la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea rezistenței fizice.
Cireșele peruviene de pământ fi consumate într-o varietate de moduri
Fructul peruvian de pământ poate fi consumat în diverse moduri, inclusiv adăugându-l în salate și deserturi, avându-l într-un smoothie răcoritor sau punându-l deasupra cerealelor de dimineață.
Fructul galben strălucitor, originar din America, este dulce, fiind o gustare răcoritoare pe care o poți încorpora ușor în dieta ta zilnică.
De asemenea, excelent în preparatele sărate, se potrivește foarte bine cu brânză de capră, nuci și cereale consistente.