Nutriționiștii au stabilit care sunt cele mai bune 6 brânzeturi pe care le poți mânca atunci când vrei să slăbești

branzeturi Sursa foto: Pexels

Nu este nevoie să excluzi brânza din meniu, chiar dacă ești la cură de slăbire. Potrivit eatingwell.com, nutriționiștii au stabilit care sunt cele mai bune 6 brânzeturi pe care le poți mânca atunci când vrei să slăbești.

Este brânza un aliment pe care simți că trebuie să îl elimini din dietă pentru că dorești să pierzi în greutate? Gândește-te de două ori! Consumul de brânză poate fi o plăcere, atât pentru că este delicioasă, dar și pentru că există multe sortimente care au  puține calorii și multe proteine  și pe care le poți încadra în planul tău alimentar.

Este brânza un aliment sănătos?

Brânza poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, mai ales când vine vorba de pierderea în greutate. Brânza este o sursă de proteine, care joacă un rol semnificativ în sațietate. Mai mult,  brânza te poate ajuta să te menții sătul mai mult timp după mese sau gustări, ajutându-te să reduci aportul total de calorii. În plus, alături de proteine, brânza oferă nutrienți esențiali precum calciul, vitamina D și fosforul, toate acestea fiind importante pentru sănătatea oaselor.

Grăsimile din brânză te ajută să slăbești!

S-a demonstrat că grăsimile găsite în brânză, cum ar fi acidul linoleic conjugat (CLA), susțin pierderea în greutate, ajutând la reducerea grăsimii corporale și la creșterea masei musculare slabe. Grăsimile contribuie, de asemenea, la sațietate, ceea ce înseamnă că o porție de brânză îți poate ține de foame pentru mai mult timp, ceea ce poate preveni supraalimentarea.

Nutriționiștii au stabilit care sunt cele mai bune 6 brânzeturi ,pe care le poți mânca atunci când vrei să slăbești.

1. Brânza de vaci are puține grăsimi și multe proteine și ajută la slăbit

Brânza de vaci este o opțiune excelentă, bogată în proteine, pentru cei care doresc să slăbească. Cu 180 de calorii și 24 de grame de proteine ​​​​per cană de brânză de vaci și cu un conținut redus de grăsimi, ea este o hrană ideală pentru a te menține sătul.

Unul dintre lucrurile fantastice lucruri despre brânza de vaci este versatilitatea sa, spune nutriționista Wan Na Chun. Ea poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare, dulci și sărate, fiind, astfel, un ingredient convenabil și flexibil în planificarea mesei.

Indiferent dacă amesteci brânză de vaci cu fructe, pentru un mic dejun bogat în proteine, o adaugi în smoothie-uri sau o folosești ca bază pentru mâncăruri savuroase precum salate și sandvișuri, aceasta se adaptează perfect în multe rețete.

2. Parmezanul, o brânză aromată, din care nu e nevoie să folosești multă pentru a obține aroma dorită

Parmezanul este o altă alegere bună pentru cei care își propun să slăbească, în timp ce se pot bucura, în continuare, de aromele bogate ale unei brânze. Spre deosebire de multe alte brânzeturi, care adaugă calorii semnificative la o masă, aroma puternică a parmezanului face să nu fie nevoie de o cantitate mare. Doar o lingură de parmezan ras, care are circa 20 de calorii, poate adăuga o aroma distinctă mâncărurilor tale, spune nutritionista  Alyssa Smolen.

Încorporarea parmezanului în dieta ta poate fi simplă, deoarece este versatil și poate fi utilizat într-o multitudine de feluri de mâncare. Presărați-l sau dați-l pe răzătoare peste salate, paste sau legume, pentru a le spori aroma, fără a adăuga calorii excesive.

3. Labneh, o brânză din Orientul Mijlociu, slab calorică și bogată în probiotice

Labneh este o brânză moale din Orientul Mijlociu făcută din iaurt strecurat și este o alegere bună pentru pierderea în greutate. Această brânză moale, acidulată, cu conținut scăzut de calorii, are o consistență similară cu smântâna, ceea ce o face o sursă bogată de probiotice, prietenoase cu intestinul. O porție de 2 linguri oferă 3 grame de proteine și are doar 45 de calorii.

„Îmi place brânza labneh ca garnitură pe somonul meu prăjit, ca garnitură la salate și ca tartină, pe pâine prăjită, din cereale integrale sau pita crocantă”, spune nutriționistul Lauren O Connor.

De asemenea, dovlecelul prăjit, asezonat cu lămâie, poate fi servit cu brânză labneh, iar pentru pui sau pește, aceeași brânză labneh poate fi o garnitură excelentă.

4. Brânza mozzarella, slab calorică și cu puține grăsimi

Brânza mozzarella are umiditate crescută și puține calorii și grăsimi.

„Brânza mozzarella, integrală sau parțial degresată, precum cele care se comercializează sub formă de mici mingiuțe, are un conținut scăzut de calorii și sodiu și poate avea, de asemenea, un conținut scăzut de grăsimi saturate, în special soiurile parțial degresate”, explică nutriționista Mandy Enright.

Circa 30 de grame de mozzarella parțial degresată are aproximativ 70 de calorii și 7 grame de proteine.

Enright recomandă să savurați mozzarella ca gustare simplă, împreună cu niște fructe, servită cu roșii și busuioc, în salată , sau adăugată la un sandviș cu alte legume.

5. Brânza de capră, ideală pentru slăbit, are puține calorii și grăsimi

Dacă scăderea în greutate este obiectivul tău, ia în considerare brânza de capră: are mai puțină grăsime decât alte brânzeturi și, adesea, conține cu o treime mai puține calorii per porție.

Circa 30 de grame de brânză de capră are aproximativ 75 de calorii, comparativ cu 115 calorii pentru brânzeturi precum Cheddar, provolone (brânză semi-dură italiană, din lapte de vacă, cu un gust distinct și o aromă blândă) sau brânza elvețiană, explică nutriționista Katie Drakeford.

Brânza de capră este aromată și ușor înțepătoare și merge adăugată în salate de legume, în omletă, alături d eierburi proaspete sau alături de legume la grătar.

6. Brânza quark, o specialitate germană, este bogată în proteine și slab calorică

Quark este preparată din lapte degresat, are o textură cremoasă și este o opțiune satisfăcătoare, bogată în proteine, populară în Germania și care merită adăugată în coșul de cumpărături, spune nutriționista Rachel Weiss.

O jumătate de cană de quark, simplă, fără grăsimi, conține aproximativ 90 de calorii și 11 grame de proteine, aproape dublu față de proteinele pe care le conțin alte sortimente de brânzeturi, la aceleași calorii.

Weiss recomandă brânza quark servită pe pâine prăjită, din grâu integral, cu un strop de scorțișoară deasupra, sau amestecată cu ierburi mărunțite. De asemenea, quark poate fi adăugată și la sandvișuri sau în smoothie-uri, pentru o textură mai groasă,  amestecată cu niște fructe.

Cum alegi cea mai bună brânză pentru cura de slăbire

Ia în considerare acești trei factori de nutriție atunci când alegi o brânză sănătoasă pentru obiectivele tale de slăbire:

  • Calorii: Pentru pierderea în greutate, vei dori să arunci o privire la eticheta nutrițională, pentru o verificare a caloriilor. Asigură-te o porție are fix atâtea calorii câte îți dorești. De asemenea, nu trebuie să respecți porția sugerată în vreo rețetă, atunci când prepare ceva cu brânză. Uneori, o lingură sau două este tot ce ai nevoie pentru a obține aroma dorită.
  • Grăsimi: Alegerea brânzeturilor cu conținut scăzut de grăsimi este o modalitate simplă de a reduce conținutul de calorii al brânzei tale, fără a fi nevoie să renunți la ea.
  • Proteine: Majoritatea brânzeturilor conțin proteine, dar unele au mai multe decât altele. Brânza de vaci, labneh și quark sunt foarte bogate în proteine ​​- per porție –  în comparație cu alte sortimente de brânzeturi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *