Nutriționist: Consumă fasole în mod regulat pentru a reduce în mod natural colesterolul ridicat / O ceașcă pe zi timp de o lună poate reduce nivelul LDL cu 10%

alimente care nu contin colesterol, alimente care contin colesterol, cum trebuie consumate alimentele cu colesterol,

Colesterolul ridicat, care afectează sute de milioane de oameni în societățile vestice, este un factor de risc semnificativ pentru atacurile de cord, bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, în special din cauza colesterolului ridicat al lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), care contribuie la acumularea plăcilor arteriale. În timp ce medicamentele precum statinele și anumiți inhibitorii reduc în mod eficient colesterolul LDL, multe persoane își pot gestiona colesterolul prin schimbări alimentare, în special prin încorporarea fasolei în mesele lor, transmite publicația Health Digest.

Fasolea, spre deosebire de proteinele animale, conține mai puțin de un gram de grăsime și este bogată în fibre solubile, care ajută la scăderea colesterolului. Potrivit dieteticianului Kara Lydon, fibrele solubile se leagă de colesterolul din organism, împiedicând absorbția acestuia în sânge. Fasolea roșie, fasolea neagră sau fasolea pinto sunt deosebit de bogate în fibre, o ceașcă conținând cel puțin 13 grame. Majoritatea oamenilor au nevoie de 14 grame de fibre la 1.000 de calorii consumate, iar fasolea este o modalitate excelentă de a îndeplini această cerință. În plus, fasolea furnizează peste 600 de miligrame de potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, și este bogată în vitamine B, fier, magneziu și zinc.

Un studiu din 2021, publicat în The Journal of Nutrition, a constatat că participanții cu colesterol LDL ridicat care au consumat o cană de fasole zilnic timp de patru săptămâni au înregistrat o reducere cu 5% a colesterolului total și o scădere cu 8% a nivelului LDL. Înlocuirea unora dintre sursele tipice de proteine cu fasole poate reduce, de asemenea, colesterolul alimentar cu 10%, conform unui studiu din 2023, publicat în Nutrients.

Lydon sugerează încorporarea fasolei în supe, salate, tacos și boluri de cereale.

Sursa foto: Oskari Porkka | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *