Nucile murate sunt pentru englezi cam cum sunt măslinele pentru popoarele de la Mediterana. Dealtfel, și prima parte a metodei de preparare e similară. Nucile verzi în oțet reprezintă o conservă tradițională englezească veche de câteva secole. Se culeg verzi ca pentru dulceață, se înțeapă și se țin câteva zile în saramură pentru a pierde partea amară. Apoi se așează în borcane, se toarnă peste ele o soluție dulce-acrișoară din oțet fierbinte și se conservă pentru iarnă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Se servesc ca acompaniament alături de preparate de carne sau brânzeturi, completând astfel un mix rafinat de aperitive. Sunt o delicatesă a gastronomiei Regatului Unit cel puțin de la începutul secolului al XVIII-lea, când apare prima menționare într-o carte de rețete. Apar deseori menționate și în operele literare. Mai jos o rețetă adaptată după una tradițională, folosind ingrediente locale.
Cum se prepară nuci murate la borcan
Pasul unu
-
aproximativ 30 de nuci verzi, în același stadiu ca pentru dulceață
-
75 g de sare (englezii folosesc sare de mare)
-
1 litru de apă rece
Pasul doi
-
500 ml oțet de mere (britanicii folosesc de malț)
-
1/2 lingură de piper negru măcinat grosier
-
1/2 lingură de boabe de ienibahar măcinate grosier
-
15 g ghimbir proaspăt, ras
-
1/2 cană de zahăr brun
Mod de preparare
-
Dizolvă sarea în apa rece pentru a prepara saramura.
-
Poartă mănuși de protecție pentru mâini, pentru a evita petele. Înfige o furculiță de 2-3 ori în fiecare nucă pentru a permite saramurii să pătrundă bine în interior. Dacă furculița nu intră ușor în nucă, arunc-o.
-
Acoperă nucile cu saramura și lasă-le la fermentat timp de 8 zile la temperatura camerei. Pune o greutate deasupra pentru ca nucile să rămână complet scufundate în saramură și acoperă vasul dar nu ermetic.
-
După cele 8 zile, scurge saramura și așează nucile pe o tavă. Lasă-le afară, la soare, timp de o zi sau până când devin complet negre.
-
Transferă nucile în borcane sterilizate. Fierbe ingredientele din a doua parte a listei și toarnă lichidul fierbinte peste nuci, lăsând un mic spațiu liber în partea de sus.
-
Închide ermetic și păstrează într-un loc răcoros timp de 4–6 săptămâni înainte de consum. Câteva nuci murate asortate cu alte mici preparate gourmet de-a lungul anului vor face diferența pe un platou de aperitive.
Citește și:
Usturoi marinat, așa cum îl prepară italienii
Cea mai simplă conservă de roșii la borcan pentru iarnă
Dulceață de ardei iuți, de asortat la brânzeturi