E luna iunie și nucile sunt încă verzi, și nu sunt bune doar pentru dulceață. Se pot conserva în borcan în soluție dulce-acrișoară, urmând o veche metodă cu care englezii le prepară ca aperitiv

nuci-murate-nucile-verzi-se-pot-conserva-in-otet-un-aperitiv-englezesc-se-prepara-in-iunie foto: dreamstime.com@Atide15

Nucile murate sunt pentru englezi cam cum sunt măslinele pentru popoarele de la Mediterana. Dealtfel, și prima parte a metodei de preparare e similară. Nucile verzi în oțet reprezintă o conservă tradițională englezească veche de câteva secole. Se culeg verzi ca pentru dulceață, se înțeapă și se țin câteva zile în saramură pentru a pierde partea amară. Apoi se așează în borcane, se toarnă peste ele o soluție dulce-acrișoară din oțet fierbinte și se conservă pentru iarnă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Se servesc ca acompaniament alături de preparate de carne sau brânzeturi, completând astfel un mix rafinat de aperitive.  Sunt o delicatesă a gastronomiei Regatului Unit cel puțin de la începutul secolului al XVIII-lea, când apare prima menționare într-o carte de rețete. Apar deseori menționate și în operele literare. Mai jos o rețetă adaptată după una tradițională, folosind ingrediente locale.

Cum se prepară nuci murate la borcan

Pasul unu

  • aproximativ 30 de nuci verzi, în același stadiu ca pentru dulceață

  • 75 g de sare (englezii folosesc sare de mare)

  • 1 litru de apă rece

Pasul doi

  • 500 ml oțet de mere (britanicii folosesc de malț)

  • 1/2 lingură de piper negru măcinat grosier

  • 1/2 lingură de boabe de ienibahar măcinate grosier

  • 15 g ghimbir proaspăt, ras

  • 1/2 cană de zahăr brun

Mod de preparare

  1. Dizolvă sarea în apa rece pentru a prepara saramura.

  2. Poartă mănuși de protecție pentru mâini, pentru a evita petele. Înfige o furculiță de 2-3 ori în fiecare nucă pentru a permite saramurii să pătrundă bine în interior. Dacă furculița nu intră ușor în nucă, arunc-o.

  3. Acoperă nucile cu saramura și lasă-le la fermentat timp de 8 zile la temperatura camerei. Pune o greutate deasupra pentru ca nucile să rămână complet scufundate în saramură și acoperă vasul dar nu ermetic.

  4. După cele 8 zile, scurge saramura și așează nucile pe o tavă. Lasă-le afară, la soare, timp de o zi sau până când devin complet negre.

  5. Transferă nucile în borcane sterilizate. Fierbe ingredientele din a doua parte a listei și toarnă lichidul fierbinte peste nuci, lăsând un mic spațiu liber în partea de sus.

  6. Închide ermetic și păstrează într-un loc răcoros timp de 4–6 săptămâni înainte de consum. Câteva nuci murate asortate cu alte mici preparate gourmet de-a lungul anului vor face diferența pe un platou de aperitive.

Citește și: 

Usturoi marinat, așa cum îl prepară italienii

Cea mai simplă conservă de roșii la borcan pentru iarnă

Dulceață de ardei iuți, de asortat la brânzeturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *