Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 7-13 iulie.
Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista de cumpărături
Fructe de sezon: cireșe, caise, piersici, pepeni
Fructe de import: mango, banane, portocale, lămâi
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, mazăre, fasole verde, porumb, busuioc.
Cartofi, cartofi dulci
Legume conservate: bulion, suc de roșii, năut, linte
Ton și sardine în conservă
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Carne de pui, pancetta sau bacon
Creveți, pește
Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan, burrata
Pâine toast, fulgi de ovăz, semințe chia
Paste, orez, mălai, foi de plăcintă
Ouă,ouă de prepeliță
Măsline
Condimente, sare, piper.
Rețetele se găsesc pe g4food.ro.