Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe caracteristice acestui anotimp: struguri, mere, pere, prune, smochine. Pentru un desert ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți un compot de fructe sau o plăcintă rapidă cu mere sau dovleac. Ori papanași fierți.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista de cumpărături
- Fructe de sezon: struguri, smochine, mere, pere, prune, banane.
- Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, curmale, semințe.
- Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, coriandru, roșii, avocado, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, vinete, dovleac, ciuperci, praz, sfeclă roșie, varză, fenicul, broccoli.
- Carne: pui,curcan, vită
- Pește: somon, creveți
- Lămâi
- Cartofi, cartofi dulci
- Legume conservate: bulion roșii, năut, roșii uscate, spanac
- Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- Lapte/lapte vegetal, unt, parmezan, iaurt, feta sau telemea
- Pâine toast, fulgi de ovăz
- Paste, orez
- Ouă
- Măsline
- Condimente, sare, piper
Rețetele le găsiți pe site-ul G4Food.
Citește și 15 rețete delicioase sub 350 kcal, recomandate de nutriționistul Tania Fântână
Mi se pare absurd sa oferiti doar retete cu alimente care nu sunt native. Ne-am nascut aici,organismul nostru a crescut si e obisnuit cu fructele si legumele locale. Retete cu ele vreau sa vad ,nu ciudațenii