Nouă scumpire a porcilor în viu la poarta abatorului; prețul carcasei clasa E a ajuns printre cele mai mari din Uniunea Europeană

Bani europeni împotriva Pestei Porcine Africane: veterinarii și fermierii au la dispoziție un plafon de 16.717.235 de euro Bani europeni împotriva Pestei Porcine Africane: veterinarii și fermierii au la dispoziție un plafon de 16.717.235 de euro

Prețul în viu al porcilor la poarta abatorului a fost în România, în săptămâna 38 ( 16 – 22 septembrie ) de 696,69 lei/100 de kg. Exprimată în procente creșterea prețului este de 1,13% față de săptămâna 37 ( 9 – 15 septembrie ), de 4.64% față de luna precedentă și de 27,01% față de anul trecut!

Potrivit graficului publicat de Comisia pentru Evaluarea Carcaselor, intensitatea creșterii este fără precedent în ultimii ani. Mai mult, în această perioadă, prețurile erau în scădere.

sursă Comisia pentru Evaluarea Carcaselor

Prețul carcaselor clasa E și S ( clasificarea este efectuată după tranșare ) a ajuns la 908,81 lei/100 kg, respectiv 908,41 lei/100 kg. În procente, creșterea este de 0,61%, respectiv 1,44% , față de săptămâna 38; de 6,54%, respectiv de 3,85% față de luna trecută și de 27,82%, respectiv 25,85% față de anul trecut.

La nivelul Uniunii Europene, prețul carcaselor clasa E și S situează România pe loc 5 în topul țărilor cu cea mai scumpă carne de porc. Carnea de porc livrată de abatoarele din România este mai scumpă decât carnea de proc din Franța, Germania, Ungaria, Danemarca, etc.

În săptămâna 38, au fost tranșați 81.805 de porci, din care 1.831 ( 2,24 %) au provenit din comerțul comunitar.

Cel mai mare preț la poarta abatorului a fost în săptămâna 27 ( 1 – 7 iulie ): 699, 70 lei/100 kg.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *