Mic dejun cu ovăz, Sriracha, ou și avocado / Hrănitor și sănătos, îți asigură energie pentru o bună parte din zi

Micul dejun cu ou și avocado asigură o zi plinp de energie Foto: Eatingwell

Dacă îți place pâinea prăjită cu avocado, încearcă această rețetă savuroasă de ovăz peste noapte. Ovăzul se înmoaie peste noapte pentru o „gătire” ușoară, recomandă eatingwell. Dimineața, îl acoperi cu un ou și avocado, apoi strpești totul cu sos Sriracha pentru un mic dejun sănătos.

Ingrediente

  • ½ cană de ovăz rulat
  • ¾ cană de apă
  • 1 lingură de ceapă (un sfert de ceapă mai mare sau jumătate dacă e mică)
  • ¼ avocado, feliat
  • 2 roșii cherry, tocate
  • 1 ou mare, prăjit
  • 1 linguriță de Sriracha

Instrucțiuni

Pune ovăzul într-un bol cu apă sau într-un borcan mic. Acoperă și pune-l la frigider peste noapte.

A doua zi dimineață, pune ceapa într-un bol și încălzește în cuptorul cu microunde pentru câte 30 de secunde, amestecând ocazional, până când se încălzește complet. Adaugă apoi în bol ceapa și roșiile, pune alături feliile de avocado, iar deasupra oul prăjit și stripește cu sos Sriracha.

Sfaturi

Persoanele cu boala celiacă sau sensibilitate la gluten ar trebui să folosească ovăz etichetat „fără gluten,” deoarece ovăzul este adesea contaminat încrucișat cu grâu și orz.

Pentru a pregăti din timp: Poți pune mai mult ovăz la înmuiat și să-l păstezi la frigder până la 5 zile. Astfel îți va fi mai ușor dimineața să prepari micul dejun cu ou și avocado.

Sriracha este un sos picant, originar din Thailanda, cunoscut pentru gustul său distinct de ardei iute combinat cu usturoi și o ușoară dulceață. Este preparat în principal din ardei iute roșu, oțet, usturoi, zahăr și sare. Se găsește în supermarketurile mari sau în magazinele specializate în produse asiatice. Unele lanțuri de magazine precum Carrefour, Kaufland, Auchan, Lidl, Selgros sau Mega Image îl au de obicei la raft, în secțiunea de sosuri sau produse internaționale. De asemenea, poate fi achiziționat și din magazinele online.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *