Un desert simplu sau o gustare delicioasă, perfecte când ne dă târcoale foamea, sau când pofta de dulce ne ia prin învăluire. Dar fără sentimentul de vinovăție care vine de regulă la pachet cu un desert somptuos dar caloric. Merele la air fryer sunt un desert ingenios, ideal, mai ales atunci când suntem la dietă. Dincolo de faptul că este un ideal preparat antirisipă, atunci când merele nu mai sunt foarte proaspete și crocante și plăcut de consumat crude.
O alternativă la merele coapte în cuptor, cu o economie de timp și de energie considerabile. Orice varietate de mere este potrivită, iar cantitățile de ingrediente, la ochi, după preferințe.
Ingrediente pentru 4 porții mere la air fryer
4 mere
puțină aromă de lămâie
sirop de arțar sau zahăr brun
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
unt
scorțișoară, nușcoară, vanilie
Procedeu
Se curăță merele, se scoate cotorul și se taie merele în 8. Pentru cine nu are nimic împotrivă și merele nu sunt tratate, le poate lăsa cu coajă.
Se transferă feliile de măr într-un bol cu apă cu puțin suc de lămâie, ca să împiedicăm oxidarea.
Pregătim acum amestecul de arome: esență de vanilie, scorțișoară și praf de nucșoară. Se adaugă amestecul peste 2-3 linguri de zahăr sau de sirop de arțar, în funcție de ce vrem să folosim.
Se așează merele într-o tavă specială pentru air fryer, peste care adăugăm puțin unt distribuit uniform, amestecându-l cu merele direct în tavă.
Se adaugă acum amestecul aromatic îndulcit, se amestecă și el cu merele.
Se dă tava în air fryer la circa 190 de grade timp de circa 15 minute. Este important ca merele în tavă să fie într-un singur strat, le coacem, eventual, în mai multe serii.
Se servesc imediat, calde, când devin moi și fragede și ușor caramelizate.
În funcție de preferințe, merele se pot aromatiza și cu coajă de lămâie. Sau, presărate cu miez de nucă măcinat și pesmet, pentru un efect crocant.