Laptele și irlandezii: tinerilor le place laptele, dar cred că fermierii din țara lor nu prea respectă bunele practici: protecția mediului înconjurător și bunăstarea animalelor; ce răspuns au dat crescătorii de vaci

Văcarii și oierii din Irlanda nu se aruncă la bani, după ce statul a promis o sumă considerabilă pentru agricultura eco; fermierii cer în același timp și garantarea unor piețe pentru produsele lor Văcarii și oierii din Irlanda nu se aruncă la bani, după ce statul a promis o sumă considerabilă pentru agricultura eco; fermierii cer în același timp și garantarea unor piețe pentru produsele lor

Peste 25% din irlandezi au declarat că au crescut consumul de lactate, pe fondul pandemiei Covid – 19. Aproape 40% dintre repondenții sub 35 de ani au indicat o creștere a consumulului de lapte și produse lactate, arată un sondaj realizat și publicat de Consiliul Național al Produselor Lactate ( National Dairy Council – NDC ) și preluat de agriland.ie.

Directorul general al NDC, Zoe Kavanagh, a declarat că rolul consiliului este de a-i încuraja pe consumatorii irlandezi să consume lapte și produse lactate din producția autohtonă. Rezultatele sondajului arată că Generația Z, 16 – 23 ani, consumă mai mult lapte, decât Milenialii, 23 – 39 de ani.

Totodată, 81% dintre consumatori consideră că în țara lor sunt procesatori pricepuți la producerea produselor lactate și că „lactatele din Irlanda sunt superioare celorlalte țări”.

Pe de altă parte, însă, irlandezii sunt tot mai neîncrezători în capacitatea sectorului de creștere a vacilor pentru lapte de a gestiona relația cu mediul înconjurător și de a aplica regulile privind bunăstarea animalelor. Această neîncredere a fost exprimată cu precădere de consumatorii sub 35 de ani, mai preocupați de problemele privind schimbările climatice și bunăstarea animalelor.

Fermierii irlandezi s-au declarat afectați de opiniile consumatorilor, dar au asigurat că, în ciuda exporturilor masive de lapte și produse lactate, ei tot pe cosnumul intern se bazează și că ei sunt crescuți pentru a proteja mediul înconjurător și vor să-l predea în stare mai bună: ”nimeni nu este mai concentrat asupra mediului decât noi ”.

Kavanagh a mai declarat: „Trebuie să inspirăm un nivel înalt de încredere în rândul consumatorilor că producătorii de lactate au aproape o misiune socială pentru a continua să producă – nu doar pentru noi, ci pentru țările în care exportăm. Există beneficii pentru sănătate asociate consumului de lapte și lactate”.

sursa foto: agriland.ie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *