Cafeaua este băutura preferată cu care majoritatea începem ziua. Mulți aleg să-i adauge un strop de aromă pentru a contrabalansa gustul cafelei sau a-i da rafinament. Unii folosesc scorțișoară, iar alții preferă cacao sau lapte condensat. În Coreea însă, este popular un ingredient care nu este foarte cunoscut în Europa.
Ingredientul surprinzător pe care îl folosesc coreenii
Kat Lieu, creatoare de conținut și specialistă în gătit, explică într-un articol pentru Parade că în Coreea se obișnuiește să se folosească lapte de banane pentru a îmbunătăți gustul cafelei, în special cea rece. Deși în Europa acest produs nu este foarte răspândit în supermarketuri, autoarea susține că poate fi preparat ușor acasă. Este suficient să amesteci lapte și zahăr cu banane bine coapte. „Doar asigură-te că amestecul este foarte fin”, explică ea, citată de 20 minutos.
Referindu-se la trucul coreean, autoarea menționează că această combinație a devenit virală în Coreea de Sud, deoarece laptele de banane este un produs ușor de găsit în supermarketurile asiatice.
Nu este nimic complicat în prepararea unei cafele reci cu lapte de banane. Autoarea precizează că modul de amestecare depinde de preferințele fiecăruia. „Poți adăuga întâi cafeaua peste gheață sau laptele de banane, apoi cafeaua”, sugerând să amesteci bine cu un pai și „să te bucuri de băutura ta gustoasă și dulce”.
Și dacă nu îți plac bananele?
Bananele sunt un fruct iubit de mulți, dar există și persoane care nu le apreciează. Lieu mărturisește că inițial nu era convinsă de această rețetă, dar, în final, a ajuns să-i aprecieze gustul. Pentru cei care nu sunt fani ai bananelor, autoarea sugerează și alte variante, precum folosirea laptelui de căpșuni, pepene galben sau chiar ciocolată.
Proprietățile bananei
Banana este unul dintre cele mai consumate fructe din Europa, alături de portocale, mere sau pere. Este bogată în potasiu, un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, este o sursă importantă de magneziu și are un aport energetic ridicat (89 kcal la 100 g). Totodată, banana are efect antidiareeic, în special când este bine coaptă. Ceaiul de banane este un bun somnifer.