Vânzările McDonald’s din SUA, cea mai mare scădere de la pandemie încoace / Declinul, cauzat de de noile taxe vamale impuse de Trump 1 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Ciocolata „explozivă”, noua „modă” în materie de dulciuri / Ciocolatier: „E o ciocolată cu lapte, în care am integrat puțin zahăr impregnat cu dioxid de carbon” 1 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | „Vinul săptămânii”: Patru vinuri perfecte pentru 1 Mai și sezonul grătarelor 30 aprilie Cezar Ioan 0 comentarii
FPIOR: Conceptul Quick Service Restaurants a devenit un actor dominant în consumul zilnic 30 aprilie Redacția 0 comentarii
Cât de afectat a fost sectorul HoReCa de pana de curent de luni din Peninsula Iberică: „Am pierdut peste 20.000 de euro. O tragedie” 30 aprilie Redacția 0 comentarii
Controale înainte de 1 Mai: Unităţi din industria alimentară, amendate cu aproape 3 milioane de lei de inspectorii sanitar-veterinari / Peste 2.300 de kilograme de carne, retrase 29 aprilie Redacția 0 comentarii
La Cluj, o cafea sau un croissant au ajuns să coste mai mult decât la Roma sau la Paris 29 aprilie Redacția 0 comentarii
Gândește-te de două ori înainte să folosești sarea și piperul la restaurant / Sunt cele mai ignorate surse de bacterii / Cum să le eviți fără să-ți strici pofta de mâncare 28 aprilie Petrescu Camelia 0 comentarii 3722 vizualizări
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 28): „Cel mai elegant și echilibrat eveniment de tip târg”, așa este descris evenimentul „Salonul de vinuri” organizat de Alina Iancu 28 aprilie Redacția 0 comentarii
Sezon de recrutări în Turism și HoReCa: Angajatorii anunță sute de locuri de muncă. Cât poate câștiga un ospătar sau un bucătar? 28 aprilie Economedia 0 comentarii
VIDEO | De la ciocolată belgiană la cătină din Mureș: cum îmbină ciocolatierii artizanali aromele internaționale cu cele locale 27 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Pralinele asortate și ciocolata caldă, între cele mai vândute produse din ciocolaterii: „Clienții vor să încerce cât mai multe gusturi” 26 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Dozz Soup, prima supă la cutie lansată în România / Este produsă în fabrica de la Voluntari, iar noua gamă cuprinde nouă sortimente, printre care roșii, mix de legume, broccoli, gazpacho sau pui 26 aprilie Mihaela Găneț 1 comentarii 1239 vizualizări
VIDEO | Secretul dulciurilor cu gust autentic / Kinga Dicoi, ciocolatier: „Folosim doar ciocolată belgiană veritabilă, piureuri de fructe 100% naturale și smântână lichidă” 25 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Candy Bar | Provocări dulci și amare în lumea micilor producători de deserturi / Povești despre pasiune, muncă și efort 25 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Finlandezii de la Wolt (Doordash) intră oficial pe piața din România 24 aprilie Redacția 0 comentarii
McDonald’s a depăşit, în 2024, pragul de două miliarde de lei în vânzări, în România 24 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Vinul săptămânii”: Rupes Nobilis – Cuvée Simply White – un vin alb care poate fi asociat cu mâncăruri precum cârnații de porc sau gulașul 24 aprilie Cezar Ioan 0 comentarii
Lanțul croat de restaurante Submarine plănuiește investiții de 5 milioane de euro în Croația și România / Submarine a cumpărat recent lanţul românesc de restaurante Vivo Fusion Food Bar 23 aprilie Economedia 0 comentarii
Boiler se extinde la Brașov / Rețeaua de cafenele de specialitate vine cu un concept nou 23 aprilie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 27): „Pairing cu… Isabella”! Vinurile din hibrizi, cu adevărat fără ifose / O „lecție” de la Lucian Dragomir, singurul producător de legume certificat BIO din Brașov 22 aprilie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | „Vinul săptămânii”: 4 vinuri premiate, perfecte pentru masa de Paște 17 aprilie Cezar Ioan 0 comentarii
Starbucks implementează un nou cod vestimentar pentru angajații din Statele Unite și testează soluții de revigorare a afacerii 16 aprilie Redacția 0 comentarii
Andrei Popescu, fost director general la Freshful, intră în HoReCA și deschide un restaurant cu Chef Mălai 16 aprilie Economedia 0 comentarii
„Cu cât ești mai slab, cu atât plătești mai puțin”. Un tip de ofertă pe care îl aplică un restaurant din Tailanda, punând clienții să treacă printr-un grijaj la intrare 14 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 26): Rose-ul, gastronomia și turismul românesc, în prim-plan la Concours Mondial de Bruxelles 2025 14 aprilie Cezar Ioan 0 comentarii
EXCLUSIV | Gaetano Mignano, maestrul cofetar din Napoli care cucerește România cu un tort revoluționar: „Harmony” conține ciocolată Dubai și jeleu de cătină: „Am tot timpul respect pentru tradiție” 14 aprilie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
EXCLUSIV VIDEO | Chef fără secrete | Mark Lundgaard, chef-ul principal al unui restaurant cu două stele Michelin: „Viitorul bucătăriei de fine dining va fi despre tradiție, nu spectacol” 13 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
80% din pensiunile agroturistice din judeţul Tulcea sunt rezervate în perioada sărbătorilor de Paște. Gastronomie locală și activități în natură 11 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Disneyland Paris deschide un restaurant condus de un chef cu stele Michelin 11 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Candy Bar | De la goji la ciocolată premium – Povestea Kingăi Dicoi, ciocolatier la Ingres Chocolate 11 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Opt magazine, închise temporar de Protecția Consumatorului în București. Inspectorii au dat amenzi de aproape 360.000 de lei, după controale la 83 de firme 10 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Vinul săptămânii”: Spumant Scintti Fetească Regală de la Jidvei – un brut lejer, perfect pentru vară și sushi 10 aprilie Cezar Ioan 0 comentarii
Descoperă noi oportunități de dezvoltare în ospitalitate! (Parteneriat) 10 aprilie Viviana Anton 0 comentarii
Restaurant chinezesc, închis după ce s-a descoperit că servea porumbei de pe stradă în loc de rață la cuptor 9 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Bogdan Lerescu, fermier: Românii sunt tot mai interesați de produsele organice și diversitatea culinară 9 aprilie Andreea Drăghici 1 comentarii
5 to go lansează un nou concept de franciză: O rulotă mobilă complet echipată, ce poate fi amplasată în zone greu accesibile, precum drumuri naționale, parcări sau localități mici 8 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Bogdan Lerescu: „Schimbările climatice și forța de muncă sunt marile provocări ale fermierilor” 8 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Bogdan Lerescu, Safala Organic Farm: În timpul verii procesăm fructele de pădure. Odată cu toamna, ferma trece la recoltarea și pregătirea alunelor de pădure 7 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ofertă de job în Italia, la Roma: 1.000 de euro, plus transport și cazare la hotel pentru a testa meniul unui restaurant cu o stea Michelin / Nu ai nevoie de studii, experiență sau rezidență 7 aprilie Redacția 0 comentarii
Gândaci, produse expirate și instalații defecte. Protecția Consumatorului a închis mai multe localuri din București, în urma unor plângeri din partea clienților 7 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Vinul – Connaisseur fără ifose” (Ep. 25): Winesday, aplicația românească pentru iubitorii de vin 7 aprilie Cezar Ioan 0 comentarii
ANALIZĂ | Sectorul restaurantelor și-a revenit după pandemie prin creșterea prețurilor și mai multe rezervări/ Consumatorii sunt mai dispuși să comande mâncare la pachet, digitalizarea a avansat, iar supermarketurile concurează tot mai mult cu restaurantele pentru consumul rapid 3 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Vinul săptămânii”: Chardonnay baricat de la Domeniile Caraman – un alb elegant, perfect pentru preparate din pește și fructe de mare 3 aprilie Redacția 0 comentarii
Sacha Michaud, cofondator Glovo, se așteaptă la peste 50 de aplicanți la competiția locală Tech Catalyst, care caută soluții pentru orașe mai inteligente / România, care este între primele trei piețe Glovo, poate fi hub-ul tehnologic pentru regiune 3 aprilie Redacția 0 comentarii
Red Angus Steakhouse își lărgește acționariatul cu PickTwo, o firmă de design și arhitectură HoReCa, în vederea extinderii 3 aprilie Redacția 0 comentarii
McDonald’s lansează Open Days: Clienții vor avea acces direct în bucătării, unde vor putea vedea cum sunt preparate produsele 2 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce începe să apună obiceiul de a lua acasă ce rămâne în farfurie la restaurant. Motivații de ordin practic dar și unele care țin de normele sociale 2 aprilie Redacția 0 comentarii
O companie din Croaţia a preluat lanţul de restaurante Vivo Fusion Food Bar, în cadrul unei strategii de extindere regională 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Manufaktura se extinde: Cafenelele vor include și gelaterii / Prima a fost deschisă într-un mall din București / „Înghețata pe care o avem noi este înghețată de specialitate, este un nou concept pentru România” 1 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii