Un hamburger fără chiflă, cu cinci ingrediente, acoperit cu brânză topită, recomandat de Allrecipes. Rețeta asigură un prânz consistent, dacă punem lângă această carne tocată o porție bună de cartofi pai. Preparatul este versatil. Dacă îl asezonăm cu o salată, e excelent pentru cină.
Ingrediente
- 1 kg carne de vită tocată
- 2 linguri de ulei
- 1 cutie (300 ml) de supă cremă de ciuperci
- 1 cutie (400) de roșii tăiate cubulețe cu suc
- ½ cană de orez alb cu bob lung
- ¾ cană brânză mozzarella mărunțită
- sare și piper după gust
Indicații
Se sfărâmă carnea de vită într-o tigaie la foc mediu spre mare, cu cele două linguri de ulei și condimentele pe care le-ați ales. Gătiți și amestecați până se rumenește carnea uniform. Scurgeți grăsimea și adăugați supa cremă de ciuperci, apoi roșiile și orezul nefiert. Acoperiți și fierbeți la foc mic, amestecând din când în când, până când orezul este fiert, aproximativ 15 minute.
Preîncălziți cuptorul. Când s-a gătit și orezul, transferați conținutul tigăii într-o tavă pentru cuptor și puneți pe deasupra un strat de brânză. Se coace la foc mediu până când brânza este topită și începe să se rumenească.
Acest hamburger fără chiflă poate fi servit lângă cartofi pai pentru prânz sau lângă o salată, pentru cină.
Valori nutriționale (per porție)
- 425 Calorii
- 21 g Grăsime
- 28 g Carbohidrați
- 28 g Proteină