Diabetul de tip 2 poate duce la probleme grave de sănătate dacă nu este tratat, însă, potrivit getsurrey.co.uk, o gustare simplă și ieftină s-a dovedit eficientă în echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, în doar 90 de minute după consum.
Acest aliment ieftin poate ajuta persoanele cu diabet
Diabetul de tip 2 poate avea consecințe severe asupra organismului dacă nivelul glicemiei nu este atent monitorizat. Totuși, cercetătorii au identificat o gustare simplă și accesibilă care poate regla nivelul zahărului din sânge, în doar 90 de minute de la consum.
Pentru a reduce efectele nocive ale glicemiei ridicate, persoanele cu diabet sunt frecvent încurajate să urmeze o dietă sănătoasă. Anumite alimente au fost dovedite că reduc nivelul crescut al glicemiei, care adesea apare după mese.
Un studiu recent a subliniat avantajele consumului de migdale pentru scăderea glicemiei. Dr. Rachel Brown, nutritionist, a declarat: „Studiul nostru a arătat că migdalele temperează răspunsul glicemic de după gustare. Acest lucru este important deoarece nivelurile constant ridicate ale glicemiei după mese sau gustări pot fi asociate cu un risc crescut de boli de inimă.”
Cercetarea a fost condusă de dr. Brown, profesor de nutriție umană la Universitatea din Otago, și a implicat 100 de adulți din Noua Zeelandă, cu vârste între 18 și 65 de ani.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Participanții au primit fie un minim de 42,5g de migdale crude, fie un biscuit dulce cu un conținut caloric echivalent. Fiecare gustare a reprezentat 10% din aportul zilnic total de calorii, ceea ce a însemnat că cantitatea efectivă a gustării a variat de la o persoană la alta.
Folosind un design încrucișat randomizat, studiul a asigurat ca fiecare participant să consume atât gustarea cu migdale, cât și cea cu biscuiți, în zile diferite, cu o perioadă de pauză între ele.
În ziua de testare, participanții au luat un mic dejun standard, urmat, la două ore de gustarea alocată. După consum, au fost măsurate regulat nivelurile de glucoză din sânge și nivelul de sațietate. Rezultatele au arătat un răspuns glicemic mai redus la cei care au consumat migdale, comparativ cu cei care au mâncat biscuiți.
Migdalele nu scad doar glicemia, ci ajută și la controlul greutății
Studiul a sugerat și posibile beneficii în ceea ce privește pierderea în greutate, în urma consumului de migdale, ceea ce ar putea ajuta, indirect, la controlul glicemiei. Nu au fost diferențe semnificative în cantitatea de mâncare consumată la prânz după ambele gustări.
Totuși, potrivit jurnalelor alimentare, cei care au consumat migdale au raportat, în medie, un aport caloric zilnic cu 150 de calorii mai mic. Dacă acest deficit caloric s-ar menține, ar putea duce, teoretic, la pierderea a circa jumătate de kilogram pe lună.
Această analiză face parte dintr-un studio, desfășurat pe parcursul unui an, privind efectele pe termen lung asupra greutății. Observațiile din acest studiu se aliniază cu cele ale unui studiu anterior publicat în European Journal of Nutrition, care arată că o gustare cu migdale (42g) dimineața ajută la controlul apetitului și reduce consumul caloric la mesele următoare.
Semnele diabetului de tip 2
Multe persoane nu știu că suferă de diabet de tip 2, deoarece simptomele nu sunt întotdeauna evidente. Semnele pot include:
- nevoia de a urina frecvent, în special noaptea
- sete constantă
- oboseală extremă
- pierdere în greutate, fără motiv
- mâncărimi sau infecții frecvente în zona genitală
- răni care se vindecă lent
- vedere încețoșată
Recomandat este să mergeți la medicul de familie dacă aveți oricare dintre simptomele diabetului de tip 2 sau dacă sunteți îngrijorat că ați putea avea un risc crescut de a dezvolta această afecțiune.
