Giganții din tehnologie investesc în AgTech: O fermă a viitorului, susținută de Microsoft, va fi deschisă în statul american Georgia / Nvidia, Oracle și SpaceX pariază de asemenea pe domeniu

giganti, tehnologie, investitii, agricultura Sursa foto: Grand Farm

Grand Farm, un proiect Microsoft care urmărește să accelereze utilizarea tehnologiei digitale în agricultură, a declarat că intenționează să construiască o fermă inovatoare în parteneriat cu Universitatea din Georgia, transmite AgricultureDrive.

Ferma cu o suprafață de 100 de hectare urmează să implementeze primele sale proiecte de teren anul viitor. Va utiliza instrumente de agricultură de precizie și robotică pentru a avansa cercetarea și practicile agricole durabile.

Acesta este a doua fermă a Grand Farm de la debutul startup-ului în 2019. Compania a deschis prima sa fermă de inovare în Dakota de Nord, angajându-se să aloce 1,5 milioane de dolari pentru a oferi lucrătorilor competențe digitale și pentru a stimula inovarea agricolă în zonele rurale din SUA.

Fermele utilizează tehnologii Microsoft, inclusiv platforma sa de gestionare a fermei FarmBeats, care permite producătorilor să măsoare temperatura și umiditatea solului pentru a lua decizii privind nutriția culturilor.

La începutul acestei luni, gigantul în domeniul comerțului cu cereale CHS a declarat că va colabora cu Grand Farm pentru a furniza tehnologie și cercetare la ferma din Dakota de Nord, ca parte a unui efort de a face avansuri în domenii precum autonomia, inteligența artificială, robotica și dronele.

Și alți giganți din tehnologie investesc în tehnologii agricole de viitor. Luna trecută, Carbon Robotics, un startup din sectorul AgTech din Seattle, a primit o nouă investiție din partea NVentures, divizia de capital de risc a Nvidia. Firma dezvoltă o platformă care distruge buruienile cu ajutorul inteligenței artificiale.

Domeniul a atras atenția și altor mari „rechini”. Elon Musk și Larry Ellison, doi dintre cei mai bogați oameni din lume, au anunțat un nou proiect la care lucrează. Companiile controlate de cei doi miliardari, SpaceX și Oracle, vor lansa o platformă de cartografiere a suprafețelor agricole, bazată pe inteligență artificială și sateliți, care va putea fi folosită de guverne. Instrumentul va genera o hartă a fermelor unei țări, care arată ce cultivă fiecare dintre ele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Grand Farm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *