Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar săptămâna care urmează este Săptămâna Mare în care postul Paștelui continuă, iar duminică va fi Prima Zi de Paște. Se impune așadar un meniu mai special decât de obicei.
Luni
Mic dejun: Toast pe felii de cartofi dulci cu topping-uri la alegere
Prânz: Sote de cartofi cu ciuperci
Cină: Colțunași cu carne (sau legume)
Marți
Mic dejun: Ovăz cu lapte sau kapte vegetal și fructe
Prânz: Ciorbă cu spanac
Cină: Cartofi gratinați, cu șuncă
Miercuri
Mic dejun: Toast cu avocado, salsa și ou
Prânz: Drob vegetal
Cină: Bucățele de somon cu sos de miso (salată de cartofi dacă țineți post)
Joi
Mic dejun: Dovlecei pane de post
Prânz: Sarmale de orez în foi de viță
Cină: Avocado la cuptor cu ouă de prepeliță și parmezan (sau sos de roșii și maioneză vegetală în varianta de post)
Vineri
Mic dejun: Muffins cu quinoa și fructe
Prânz: Pui cu orez (sau orez cu legume ca varianta de post)
Cină: Paste cu fasole și dovleac
Sâmbătă
Mic dejun: Lipie cu legume și șuncă (opțional)
Prânz: Pește cu quinoa și legume (sau fără pește în varianta de post)
Cină: Salată de crudități cu maioneză/maioneză vegană și salată de fructe
Duminica Paștelui
Mic dejun: 1 ou și o felie de cozonac
Prânz: Ciorbă de miel/ Friptură de miel la cuptor/ Pască și cozonac
Cină: O salată de verdețuri ușoară
Lista de cumpărături
Fructe de sezon: capșuni, banane, portocale, mandarine, mere, pere, ananas
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul.
Lămâi
Cartofi, cartofi dulci
Legume conservate: bulion roșii, fasole
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Pui, șuncă
Pește
Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan
Pâine toast, fulgi de ovăz
Paste, orez
Ouă, ouă de prepeliță
Măsline
Condimente, sare, piper.
Rețetele se găsesc pe g4food.ro.