Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 14-20 aprilie/ Preparate adecvate pentru Săptămâna Mare și Prima Zi de Paște

meniu paste Sursa foto: Pexels

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar săptămâna care urmează este Săptămâna Mare în care postul Paștelui continuă, iar duminică va fi Prima Zi de Paște. Se impune așadar un meniu mai special decât de obicei.

Luni

Mic dejun: Toast pe felii de cartofi dulci cu topping-uri la alegere

Prânz: Sote de cartofi cu ciuperci

Cină: Colțunași cu carne (sau legume)

Marți

Mic dejun: Ovăz cu lapte sau kapte vegetal și fructe

Prânz: Ciorbă cu spanac

Cină: Cartofi gratinați, cu șuncă

Miercuri

Mic dejun: Toast cu avocado, salsa și ou

Prânz: Drob vegetal

Cină: Bucățele de somon cu sos de miso (salată de cartofi dacă țineți post)

Joi

Mic dejun: Dovlecei pane de post

Prânz: Sarmale de orez în foi de viță

Cină: Avocado la cuptor cu ouă de prepeliță și parmezan (sau sos de roșii și maioneză vegetală în varianta de post)

Vineri

Mic dejun: Muffins cu quinoa și fructe

Prânz: Pui cu orez (sau orez cu legume ca varianta de post)

Cină: Paste cu fasole și dovleac

Sâmbătă

Mic dejun: Lipie cu legume și șuncă (opțional)

Prânz: Pește cu quinoa și legume (sau fără pește în varianta de post)

Cină: Salată de crudități cu maioneză/maioneză vegană și salată de fructe

Duminica Paștelui

Mic dejun: 1 ou și o felie de cozonac

Prânz: Ciorbă de miel/ Friptură de miel la cuptor/ Pască și cozonac

Cină: O salată de verdețuri ușoară

Lista de cumpărături

Fructe de sezon: capșuni, banane, portocale, mandarine, mere, pere, ananas

Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.

Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul.

Lămâi

Cartofi, cartofi dulci

Legume conservate: bulion roșii, fasole

Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui

Pui, șuncă

Pește

Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan

Pâine toast, fulgi de ovăz

Paste, orez

Ouă, ouă de prepeliță

Măsline

Condimente, sare, piper.

Rețetele se găsesc pe g4food.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *