FOTO | Cele mai bune restaurante de sushi de pe Coasta de Azur / Această regiune oferă o selecție impresionantă de restaurante care îmbină tradiția bucătăriei japoneze cu accente inovatoare locale 12 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Știai că semințele de cânepă sunt un superaliment bogat în proteine și grăsimi sănătoase ce îți poate ajuta inima, digestia și imunitatea? O nutriționistă dezvăluie 8 modalități în care le poți consuma 12 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu recent al Universității Standford: Fibrele din alimentație stimulează producția de acizi grași cu lanț scurt în intestin, care modifică expresia genetică și protejează împotriva tumorilor 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
Care este cea mai sănătoasă proteină? „Am recomandat să fie mutată carnea la sfârșitul listei de proteine” 12 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum să decongelezi peștele sau carnea de pasăre / Există trei metode sigure, recomandate de specialiști 12 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Ce este „food ASMR”: Mulți oameni apelează la acest gen de conținut pentru a se relaxa după o zi lungă. Sunetele ritmice și repetitive ale preparării sau consumului mâncării pot avea un efect liniștitor / Fenomenul a pătruns chiar și în strategiile de marketing 12 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Amor Polenta, un desert cu făină de porumb în compoziție, din zona de nord a Italiei. Mălaiul reduce cantitatea de gluten și îi conferă o textură rustică. Se poate face și complet fără gluten 12 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ritualului cafelei băută într-o grolla valdostană: un pocal din lemn sculptat, în care se servește un cocktail de cafea fierbinte amestecată cu băuturi alcoolice, zahăr și condimente 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
Guma de mestecat poate crește pofta de mâncare? Nutriționistul Tania Fântână explică de ce este bine să alegi aromele mentolate, fără zahăr și motivul pentru care guma nu trebuie mestecată mai mult de 15 minute 12 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Războiul din jurul unui mucegai nobil și foarte profitabil. Cum își dispută două regiuni italiene brânza gorgonzola și un nesperat armistițiu 12 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fluffy pancakes japoneze pentru mic dejun, varianta națională a clasicelor pancakes americane 12 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
10 sfaturi pentru slăbit, de urmat în 2025/ Evită dietele rapide, dormi suficient, nu te stresa, nu elimina grăsimile bune din alimentație și, categoric, vei reuși să pierzi în greutate 11 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să păstrezi avocado mai mult timp / Indiferent dacă l-ai tăiat sau îl păstrezi întreg, va rezista mai mult dacă respecți aceste reguli simple 11 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Miceliul de ciuperci, alternativă sustenabilă și gustoasă la carne și fructe de mare? Cercetători danez: „Ne dorim nu doar să fie sigur de consumat, ci și să fie delicios, pentru că altfel cine ar mânca așa ceva?” 11 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO ABC în bucătărie: Cum să cureți și să tai fructul dragonului, un fruct exotic asemănător cu kiwi, dar în variate culori și gusturi 11 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Perlele de Ohrid: Cum ajung solzii de pește să fie transformați în bijuterii prețioase 11 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Chicken Tetrazzini, o rețetă italo-americană de paste gratinate la cuptor, cu sos alb, ciuperci și parmezan, eventual mazăre. Ideală pentru cina de sâmbătă sau prânzul de duminică 11 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Semnal de alarmă! Inexplicabila creștere a incidenței cancerului gastric la tineri este pusă pe seama alimentației, a excesului de antibiotice din alimente și a obezității 11 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
VIDEO | La 89 de ani, o bunică din India cucerește Instagramul cu rețete tradiționale: „Mâncam multe legume din grădina noastră. Am fost învățați să folosim totul – de la floare și fruct până la tulpină și rădăcină” 11 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 13-19 ianuarie 11 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Istoria și rețeta supei de ceapă: Supremația acestui preparat franțuzesc începe în inima Parisului, în celebra piață Les Halles / Inițial, era o mâncare destinată celor săraci / Cum a ajuns să fie servită în restaurante de lux 11 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce. Tartă dulce din orez, cu aromă de vanilie, portocale, migdale sau cocos. O rețetă de bază, cu mai multe variante 11 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
De ce suntem obsedați de ideea de a fi slabi? Un nutriționist și un psiholog explică dilemele corpurilor (im)perfecte 11 ianuarie Redacția 0 comentarii
Barbajada: o specialitate de cafea de la Milano, cu ciocolată și frișcă, un mic lux accesibil tuturor 11 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO Un restaurant aflat pe lista Michelin de la Istanbul are „frați” în Amsterdam și Barcelona/ Meniul include carne și brânză de oaie, ayran, gustări de legume, șișkebab, toate asezonate cu condimente din Anatolia și preparate după rețete tradiționale 11 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână, despre delicioasa brânză, grăsimi și calorii. Ce înseamnă o porție moderată, din ce tip de brânză și în ce combinații 11 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
De ce un pahar mare de ayran poate fi un mic dejun ideal de sâmbătă, dacă vrem să începem să revenim la greutatea de dinainte de sărbători 11 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mâncând 10g în plus din acest aliment poți reduce riscul de diabet și cancer / Este un aliment banal, pe care mulți oameni îl au în bucătărie 10 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să previi arsurile de congelare / Câteva sfaturi care te vor ajuta să reduci risipa alimentară / Cât rezistă diferite alimente în congelator 10 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Studiu: O dietă mai sănătoasă, bazată pe alimente proaspete și minim procesate, este asociată cu o reducere a simptomelor depresive 10 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Au mai rămas ceva cârnați de la sărbători? Merg de minune pentru un sos rapid supergustos. E gata totul în jumătate de oră 10 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum să faci ciuperci uscate / E mai simplu decât crezi, iar ca rezultat, ciupercile vor păstra aroma naturală mai mult timp 10 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Istoria furculițelor la români | Contemporanul lui Grigore Brâncoveanu, Iordache Golescu, scria: „Cu degetele să nu mănânci, nici vreodată să te lingi, că scârbă aduci la cel ce te vede” / Anton Pann recomanda: „Linguri, furcuțe, cuțite, ca să-ți fie în loc de dește, s-apuci orice-ți trebuiește” 10 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Legătura dintre ADHD, impulsivitate și alimentația nesănătoasă: un cerc vicios cu impact asupra sănătății adolescenților. Dieta influențează tulburarea, iar tulburarea influențează dieta 10 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Gustări rapide care te ajută să-ți potolești pofta de zahăr/ Carbohidrații bogați în fibre, proteinele slabe și grăsimile sănătoase îți pot reduce dorința de alimente dulci/ Un dietetician explică ce poți mânca 10 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Toate produsele inovative pe care le realizează cu castanele de pe o fostă proprietate abandonată din Toscana un curajos antreprenor italo-olandez 10 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai proaste cinci mic dejunuri, conform nutriționiștilor / Unele dintre ele te vor surprinde, pentru că sunt considerate „foarte sănătoase” 10 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Transformarea fizică a unui cunoscut chef spaniol/ A slăbit 40 de kilograme în mai puțin de doi ani fără diete miraculoase și fără trucuri 9 ianuarie Redacția 2 comentarii
Ce gust are „Marmite”, pasta neagră și lipicioasă care a divizat consumatorii încă de la apariția sa, în 1902 / Aroma sa este descrisă ca fiind predominant sărată, cu accente pronunțate de umami și o ușoară notă amară 9 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Inteligența artificială face o predicție șocantă: Cum ar putea arăta oamenii în anul 2055, dacă obiceiurile alimentare nesănătoase vor continua 9 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să congelezi zucchini / Dovleceii pot fi folosiți la chifteluțe, chec sau în orice preparat care presupune dovlecei rași 9 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Chiar mănâncă așa ceva?” Reacția unui cuplu de americani care au intrat într-un supermarket din România / Alimentul care i-a uimit cel mai tare 9 ianuarie Ingrid Georgescu 2 comentarii
Crispy de cartofi preparat acasă / Crocant la exterior și pufos în interior, cel mai bine merge cu un sos sau servit ca garnitură 9 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum să congelezi un avocado / Opțiunea cea mai bună este să-l faci piure sau să-l tai în jumătate ori cuburi 9 ianuarie Redacția 0 comentarii
Un cardiolog consideră acest fruct ca fiind cel mai sănătos/ „Are de opt ori mai mulți nutrienți decât un măr și de două ori mai multă vitamina C decât o portocală” 9 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO Ingredientul secret care face cotletul de porc de 10 ori mai bun / Probabil nu te-ai fi gândit că maioneza are acest efect 9 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum păstrezi cafeaua / Motivul pentru care ar trebui să eviți recipientele transparente și ce spun specialiștii despre congelarea boabelor de cafea 9 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Oamenii găsesc irezistibilă ciocolată, iar dacă este ecologică și cu conținut redus de zahăr aduce un aport de nutrienți extrem de recomandat/ Există ciocolate pentru toate gusturile, iar aromele și umpluturile reprezintă trendul ultimilor ani 9 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Cetoza: ce este, cum apare și care sunt beneficiile sale/ Dieta ketogenică a devenit extrem de populară în ultimii ani 9 ianuarie Redacția 0 comentarii
Vinul este principalul punct de atracție în turismul enogastronomic din Italia. În topul atracției mai sunt uleiul de măsline, pizza, pastele, brânzeturile. Acest tip de turism ajută dezvoltarea comunităților mici și stimulează spiritul antreprenorial 9 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii