Ce mâncau și beau Eminescu și Creangă la Bolta Rece? Un bucătar a recreat meniul lor preferat: Alivenci, pârjoale, zeamă de găină și tochitură moldovenească 16 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Românca de pe coasta Mediteranei care transformă fiecare tort într-o operă de artă/ „Habar n-aveam să gătesc până am plecat din România, acolo gătea soacra mea. Am ajuns să fac torturi pentru că îmi plac lucrurile bune și frumoase” 16 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Tania Fântână (nutriționist), despre măsline: Deși sunt relativ calorice, datorită grăsimilor sănătoase, porțiile mici pot fi integrate cu ușurință într-o dietă echilibrată / Cum evităm să consumăm multă sare atunci când vrem să mâncăm măsline? 16 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Cel mai mare eshop de brânzeturi artizanale în nordul Italiei, o vitrină pentru micii producători. Creat de o tânără de 30 de ani, are o ofertă de 150 de brânzeturi din zona Alpilor 16 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? O nutriționistă recomandă să mănânci seara iaurt grecesc, alune, brânză de vaci și alte câteva alimente ce te pot ajuta să-ți subțiezi talia / Atenție! Săritul peste cină nu este cea mai bună metodă de a reduce grăsimea abdominală 15 ianuarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Cum să folosești oala sub presiune / Tot ce trebuie să știi despre multicooker și avantajele pe care le aduce în bucătărie 15 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Cinci restaurante din Barcelona deschise în 2024/ Nu sunt celebre, iar mâncarea e simplă și bine gătită/ În vacanțe ar trebui să alegem localurile pe care le preferă localnicii 15 ianuarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 15 ianuarie: Apicultura este practicată de peste 9.000 de ani 15 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Un colorant alimentar controversat, interzis în Statele Unite / Se crede că ar fi responsabil de apariția unor tipuri de cancer 15 ianuarie Redacția 0 comentarii
O idee dietetică pentru masa de seară. Salată de țelină cu parmezan și nuci, cu dressing vinegrette aromatizat cu anșoa, servită cu pâine de secară 15 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Nutriționistul Tania Fântână, despre importanța listei de cumpărături: Verifică stocurile din casă înainte să pleci la cumpărături și nu cumpăra mai mult decât ai nevoie pentru a evita risipa 15 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cât poți păstra hummusul în frigider / Cum să-l depozitezi corect și cum să recunoști primele semne de alterare / Separarea uleiului este normală 15 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
7 beneficii pentru sănătate, aduse de consumul de citrice / Printre altele, aceste fructe îți întăresc imunitatea și îți îmbunătățesc starea inimii 15 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Produsele agroalimentare româneşti, promovate la „Săptămâna Verde 2025” de la Berlin / Magiunul de prune Topoloveni, salamul de Sibiu, telemeaua de Ibăneşti sau novacul afumat din Ţara Bârsei, printre alimentele promovate 15 ianuarie Redacția 0 comentarii
Un brownie extrem de aromat, fără făină și fără rețetă. Torta Barozzi, o tartă care de mai bine de un secol rămâne învăluită în mister 15 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Care este diferența dintre o cafea comercială și o specialty coffee? Ce are în plus cafeaua de specialitate? 15 ianuarie Redacția 0 comentarii
10 alimente nesănătoase ce trebuie evitate/ O dieteticiană îți recomandă ce să mănânci în locul lor și îți explică de ce ar fi bine să renunți la sucul de portocale, ciocolată, uleiul de cocos și altele 15 ianuarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
VIDEO „Donald Trump-ul din Pakistan”. Un vânzător ambulant, despre care localnicii spun că seamănă izbitor cu președintele ales al Americii, cântă și vinde budincă într-o piață din Punjab 14 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Opt alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată / Unele alimente dezghețate par moi sau apoase 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum să transformi orice legumă într-o supă cremoasă / Este o modalitate excelentă de a folosi legumele care încep să se înmoaie 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cum să te organizezi mai bine cu aprovizionarea și gătitul anul acesta / Tania Fântână (nutriționist): Creează un meniu săptămânal și planifică mesele în funcție de alimentele perisabile 14 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci kiwi în fiecare zi/ Dieteticienii susțin că imunitatea, digestia, inima și pielea ta vor avea doar de câștigat 14 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ingredientul secret pentru a găti somonul ca la restaurant / După ce vei prepara această rețetă nu vei mai dori să îl gătești altfel 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cafeaua instant a fost inventată în 1901 de către un chimist japonez, în Chicago / Deși inițial nu era populară, a devenit un succes global în timpul celui de-al Doilea Război Mondial 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
Plating – cum poți aranja farfuriile ca un chef/ Tehnici de bază și tendințe în plating-ul actual 14 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist, despre aditivii alimentari și posibila lor afectare neurologică la copii. Excesul poate duce la efecte psihologice și comportamentale 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
Șodou – laptele cu ou și miere pe care bunica ni-l făcea când eram răciți și vroia să ne răsfețe/ Este o combinație de proteine și energie și poate ține loc de mic dejun 14 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum să faci față dificultăților alimentare după un accident vascular cerebral / Dieteticienii vă sfătuiesc să mâncați ponderat, alimente sănătoase și recomandă dieta mediteraneeană, pentru a reduce riscul de viitoare AVC-uri 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un tribunal german a decis că „ciocolata Dubai” trebuie să provină din Dubai / Cine a demarat acțiunea în instanță 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ceai pentru imunitate, pe cât de simplu de preparat, pe atât de eficient și gustos/ Îl puteți consuma în loc de cafea la micul dejun sau oricând pe parcursul zilei 13 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Ingredientul secret pentru a face sosul de paste din borcan să aibă același gust ca la un restaurant italian / Secretul este inspirat de o rețetă legendară 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cu cât se vinde un burger cu carne de urs la un restaurant din Brașov / „Este clar că poate deveni destinație gastronomică” 13 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cele mai bune și cele mai puțin bune moduri de a folosi avocado congelat / De ce să nu-l pui niciodată într-un bol cu cereale 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Pliculețele de ceai eliberează milioane de particule de microplastic în timpul utilizării/ Cum sunt absorbite acestea în organismul uman și cu ce consecințe 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Andive cu brânză la cuptor / Aceasta este o rețetă vegetariană, dar nimic nu te oprește să adaugi șuncă și să o transformi într-un preparat mai consistent 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Este grapefruit-ul sănătos? Dieticienii susțin că acest fruct aduce beneficii pentru sistemul imunitar, intestine și piele, ne ferește de cancer și poate ajuta la slăbit 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta DASH, aleasă drept cel mai bun plan alimentar pentru sănătatea inimii în 2025 / Este bine fundamentată științific, iar beneficiile sale au fost dovedite în timp / Cum ar putea arăta meniul unei zile 13 ianuarie Otilia Ignat 1 comentarii
Idee de prânz: Chili alb cu pui / O rețetă ușoară pentru un prânz gustos 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce | Tartă cu brânză, merișoare și grapefruit / Toppingul de cimbru și aroma de piper roz face acest desert unic 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cafeaua decofeinizată nu este complet fără cofeină / Într-o ceașcă se mai găsește o cantitate mică de aproximativ 2-5 miligrame de cofeină 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
(VIDEO) „Sunt corporatist, deci mănânc” | Andreea: „Când merg la birou, aleg să iau masa la un local, pentru că așa pot socializa cu colegii. Avem o mulțime de opțiuni: de la restaurante «a la carte» la fast-food-uri” 13 ianuarie Otilia Serescu 0 comentarii
7 efecte secundare ale semințelor de in, despre care nici nu bănuiai/Aduc o mulțime de beneficii, dar, în anumite condiții, pot genera disconfort gastric și agrava inflamațiile din corp 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Experții dezvăluie momentul exact când să mănânci micul dejun, dacă vrei să slăbești/ Specialiștii au stabilit și o rutină clară a activităților recomandate de dimineață 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Am început să luăm contact cu bucătăria asiatică, unii o preferă înaintea tuturor celorlalte. Dar care sunt diferențele dintre cele mai aromate tipuri de orez, Basmati și Jasmine? 12 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cel mai mare studiu realizat până în prezent cu privire la legătura dintre dietă şi cancer. Rolul calciului, al cărnii și al alcoolului în cancerul intestinal 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
Nu toate alimentele bogate în sodiu sunt dăunătoare/ Iată 6 opțiuni care te pot face, de fapt, mai sănătos 12 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum păstrezi cel mai bine busuiocul proaspăt / Congelarea este una dintre soluții, dar nu e singura 12 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO. ABC în bucătărie – Cuțitele pentru tăiat brânză sunt de tipuri și forme diferite și fiecare este utilizat pentru un anumit fel de brânză 12 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Primul studiu legat de momentul când bem cafea: Cafeaua de dimineaţă poate proteja inima mai bine decât consumul de cafea pe parcursul zilei 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
O idee de cină gustoasă, fără carne. Boabe de orz cu creveți și miez de portocală, în stil mediteranean 12 ianuarie Redacția 0 comentarii