Idei de pachețel gustos și sănătos pentru școală / Elena-Andreea Stoica, terapeut nutriționist: Pentru ca cei mici să aibă energia necesară și un nivel de concentrare ridicat, pachețelul ar trebui să conțină o combinație de proteine, carbohidrați complecși și legume 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum poți face friptura din piept de pui mai gustoasă / Tania Fântână: „Marinarea ajută la frăgezire și la absorbția aromelor. Nu trebuie să fii priceput în așa ceva. Pune-le pe toate după cum simți și învață din greșeli” 20 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
„Gastronomia în cultură”, o nouă dezbatere din seria conferințelor „Gastronomia cu bune, cu rele”/ Cum poate gastronomia să influențeze pictura, muzica sau literatura? 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Medicii suștin că eliminarea unui anumit aliment comun previne apariția migrenelor/ Îl avem cu toții în frigider, dar o substanță prezentă în el ar putea declanșa durerile de cap foarte puternice 20 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente care ar trebui consumate și cele care ar trebui evitate în situațiile de greață și vărsături, indiferent de cauza acestora 19 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?/ Un gastroenterolog demolează mituri și explică potențialele riscuri ale înghițirii, accidentale, a acestui produs nedigerabil 19 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Nutriționistul Tania Fântână, despre importanța implicării familiei în pregătirea meselor: Cei mici își pot dezvolta abilități utile și pot deveni mai interesați de mâncarea sănătoasă 19 ianuarie Redacția 0 comentarii
Alimente negre. Gust uimitor și beneficii extraordinare pentru sănătate. Lista include orezul, roșiile și porumbul, toate negre 19 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Semințele de rodie, „minunea” delicioasă care ne întreține sănătatea inimii și a intestinelor / Nutriționiștii recomandă rodiile deoarece conțin antioxidanți puternici și compuși vegetali antiinflamatori / Unele studii spun că ar putea preveni cancerul 19 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Orez la cuptor, comfort food cu brânzeturi și sos de roșii. Iese ca o budincă gratinată, ideală pentru mesele de familie. Merge și încălzit la cuptor, a doua zi 19 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce | Cel mai grozav crispy cu măr / Un desert nepretențios, sănătos și ușor pentru o duminică în familie 19 ianuarie Redacția 0 comentarii
Tania Fântână (nutriționist): Oul de sine stătător este un aliment dietetic, dar dacă îl combinăm cu o brânză cremoasă, dacă îl gătim în unt, dacă punem alături și un avocado sau ceva sos cu maioneză, povestea se schimbă total 19 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Clătite proteice cu banane, pentru micul dejun/ Ovăzul și pudra proteică fac o combinație unică și sățioasă 19 ianuarie Redacția 0 comentarii
STUDIU | Consumul de fibre este important pentru o bună sănătate intestinală / Cercetător: „Am identificat o legătură directă între fibre și funcția genetică cu efecte anticancerigene” 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Gordon Ramsay a dezvăluit că mănâncă aceleași trei mese în fiecare zi, pentru a se menține în formă și a evita supraalimentarea / Iată care sunt secretele sale și ce îl ajută să nu se abată de la dieta strictă 18 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ouă fierte conservate în oțet, la borcan, sau pickled eggs englezești. Un aperitiv disponibil în orice moment, sau un adaos de proteine la o salată, pentru un prânz sau o cină rapidă 18 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dieta mediteraneeană este „numărul 1” în 2025: De ce este preferata medicilor și a nutriționiștilor / „Dacă obiectivul tău este să îți gestionezi greutatea pe termen lung și să mănânci sănătos, încearcă o dietă susținută de știință” 18 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Aplicațiile și gadgeturile pot face organizarea meselor mai ușoară și mai eficientă / Tania Fântână (nutriționist): Cine mai are timp de gătit ore întregi? Slow cooker-ul, multicooker-ul sau airfryer-ul pot face minuni în bucătărie 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
Crearea unui vaccin pentru prevenirea obezității, tot mai probabilă. Ar putea oferi protecție și față de efectele nocive ale stresului, anxietății și ale dietelor bogate în grăsimi și zaharuri 18 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
De la „Insula Comorii” a lui Robert Louis Stevenson la „Moby Dick” al lui Herman Melville, bucătarii apar frecvent în operele literare. În „Moby Dick”, bucătarul de pe nava lui Ahab pregătește mâncăruri din balenă / „Corabia își găsește refugiu în portul ei, iar echipajul, în bucătarul său” 18 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 20-26 ianuarie 18 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Secretele unui borș de sfeclă perfect, istoria lui incertă și ponturi pentru o rețetă fără cusur/ Ai de ales între acrirea cu oțet, kvas sau suc de lămâie 18 ianuarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Ceva dulce | Chec cu lămâie, afine și migdale / Este un adevărat răsfăț de weekend 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ritualul cafelei la Napoli, preparată cu o cafetieră inventată în Franța dar adoptată definitiv de urmașii sirenei Partenope 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
Top 6 legume bogate în proteine, care te pot ajuta să-ți dezvolți mușchii / Cartofii sunt benefici pentru inimă, broccoli este anticancerigen, sparanghelul susține sănătatea ochilor / Toate sunt surse de proteine vegetale 18 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Singurul tip de sandwich pe care îl mănâncă Regele Charles. Este preparat cu strictețe de bucătarii săi / Totul trebuie calculat și măsurat, iar oul prăjit trebuie să-și păstreze forma circulară 18 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
STUDIU/ O cercetare recentă dezvăluie un nou mecanism pentru „arderea grăsimilor” și combaterea obezității 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cea mai mortală boală alimentară, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății / Este în spatele a aproximativ 35.000 de decese și 125 de milioane de îmbolnăviri anual 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 17 ianuarie: Din punct de vedere botanic, bananele sunt fructe de pădure 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
O nutriționistă celebră în America dezvăluie un plan alimentar sănătos, menit să ne ajute să începem Noul An cu bine / Acest meniu te va ajuta să mănânci echilibrat și să previi inflamațiile, totul cu preparate delicioase 17 ianuarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Proiectul „Slow Food Buzău” continuă să extindă „Rețeaua Farm-to-Table”, o inițiativă care conectează fermierii și furnizorii sustenabili cu pensiunile și gospodăriile din zonă 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Motivul pentru care ar trebui să eviți paiele de hârtie / Nu sunt mai sănătoase, ci, dimpotrivă: conțin chimicale dăunătoare sănătății 17 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Pregătirea meselor în avans poate salva timp și energie în zilele aglomerate / Tania Fântână (nutriționist): Când vii înfometat de la serviciu vei căuta ceva rapid de mâncare. De obicei, vei alege ceva nesănătos 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Un restaurant de lux din Herăstrău deschide o nouă locație la Milano. Alte noi localuri deschise în capitala lombardă la început de 2025, care întregesc panorama HoReCa tot mai ofertantă 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce. Cum transformi un avocado prea copt în mousse de ciocolată, din doar trei ingrediente 17 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
De la frizerie la fermă de măgăruși / Povestea unui sibian care vrea să lase moștenire un stil de viață: „Vrem să creăm prima rasă de măgar românesc, inexistentă momentan în România” 17 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
În ce condiții sunt crackerșii mai buni decât pâinea? Tania Fântână (nutriționist): „Nu au praf magic în ei. Au mai multe calorii la 100 grame decât pâinea. Cam cu 50% mai mult. Așadar, cantitatea e importantă” 17 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Cum a fost creată și cum este organizată cooperativa Latteria Soresina din Italia. Produce peste 5 milioane de forme de Grana Padano și are o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro, anual 17 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Un gastroenterolog explică ce alimente nu produc gaze/ Ca să eviți balonarea, alege proteine, morcovi, spanac, zmeură, kefir și alte mâncăruri prietenoase cu digestia 16 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Prințul William, întâlnire-surpriză cu fanii Aston Villa la un pub din Birmingham 16 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cum au ajuns americanii să producă orez Texmati, Kasmati și Missimati pornind de la cunoscuta varietate indiană Basmati. Cât este de corectă practica de a „adopta” un produs tradițional al unei alte zone geografice? 16 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 16 ianuarie: Rădăcinile de sfeclă au fost principala sursă de zahăr în Europa, până în secolul al XVIII-lea 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Topul fructelor cu cele mai multe calorii / O nutriționistă explică faptul că nu trebuie să renunți la avocado, curmale, banane sau smochine, ci doar să fii atent la mărimea porțiilor, ca să nu te îngrași 16 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu realizat de cercetătorii Harvard: Consumul de carne roșie procesată crește riscul de demență / Înlocuirea unei porții de carne procesată cu pește ar putea reduce acest risc cu 28% 16 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Tania Fântână (nutriționist), despre importanța alegerii alimentelor de sezon: Sunt mai ieftine și mai gustoase, mai neprocesate și nu au conservanți 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Înlocuitori pentru copt pe care probabil îi ai deja în bucătărie / Sunt ingrediente de bază și le poți folosi ca înlocuitori pentru făină, unt, ouă și alte ingrediente standard, atunci când ești în criză de timp sau provizii 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce trebuie să faci neapărat înainte de a găti sau consuma legumele din conserve. Clătitul legumelor este un pas esențial, dar nu este singurul 16 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Cum să congelezi supa, astfel încât să aibă un gust la fel de delicios ca în ziua în care a fost făcută / Vei reduce astfel risipa alimentară, dar și orele petrecute în bucătărie 16 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
SONDAJ | Românii, pe primul loc în Europa de Sud-Est la comenzile de mâncare sănătoasă / În topul preferinţelor românilor se află una dintre cele mai celebre salate din lume, salata Caesar, urmată de Bolul poke cu somon 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cafeaua a fost interzisă în trecut / Sultanul Murad al IV-lea al Imperiului Otoman considera consumul de cafea o amenințare la adresa ordinii publice din secolul al XVI-lea / Biserica catolică a considerat-o „băutura diavolului” 16 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii