Ce este semolina, ce beneficii are și cum poți slăbi cu ajutorul ei / Sățioasă, bogată în proteine, nutrienți și fibre, semolina este un aliat în lupta cu kilogramele în plus 24 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O idee de mic dejun cald din fulgi de ovăz cu turmeric și stafide, gătit la cuptor, servit cu fructe la alegere 24 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dieta cu ouă fierte promite o slăbire rapidă, dar fără rezultate durabile / Actrița Nicole Kidman obișnuiește să urmeze această dietă, deși nutriționiștii sunt de părere că un regim echilibrat este mai sănătos/ Cum arată un meniu pentru șapte zile 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceai digestiv la îndemâna oricui, dintr-o rădăcină pe care o găsim la tot pasul. Stimulează sucurile gastrice și ajută împotriva balonării 23 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Ce este untul clarificat, cum se poate obține foarte ușor în casă și la ce îl putem folosi 23 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
O altfel de horă pe podul de pe Milcov: Duelul bețivilor – moldoveni versus munteni / O poveste de pe la 1700 23 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
De ce salata verde devine roz când o tai și cât de sigură este pentru consum / Specialiștii în siguranța alimentară spun că e un fenomen natural 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Tu știi de ce se pune lapte în ceai? Iată povestea originilor acestui obicei și explicația științifică a combinației 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
McDonald’s lansează Happy Meal cu tematică Pokémon / Acesta va fi disponibil pentru o perioadă limitată de timp 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Supă de sparanghel proaspăt, cu lămâie / Rețeta cu curry și lapte de cocos este pur și simplu delicioasă 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Celebrități care luptă cu diabetul/ Iată ce reguli alimentare și de stil de viață respectă Halle Berry, Tom Hanks și Nick Jonas, pentru a-și gestiona boala 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Comisia Europeană a aprobat înregistrarea vinurilor româneşti Jidvei sub marca „Denumire de Origine Protejată” 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cât de des ar trebui să cureți mașina de spălat vase / Specialiștii explică pași simpli pentru a curăța în special scurgerea și filtrul 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Există alimente care te ajută să-ți menții sănătatea intestinelor și să previi greața, dacă iei antibiotice / Nutriționiștii te sfătuiesc să eviți alimentele prăjite, picante, zahărul, alcoolul și grepfruit, pe durata tratamentului 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Salzburg pierde dreptul exclusiv asupra faimoaselor praline Mozart / Pralinele Mozartkugeln, suvenir emblematic al Austriei, nu vor mai fi produse în orașul natal al compozitorului, după falimentul fabricii 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
„National Pie Day”, sărbătorită cu fast în SUA / Americanii au înființat și un Consiliu al Plăcintelor / Cum poți prepara rapid o plăcintă clasică de mere 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cuvântul „espresso” nu înseamnă „rapid” / Se referă la „presiune”, datorită modului în care apa trece prin cafeaua măcinată în timpul procesului de preparare 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Răstăuțele maramureșene, o afacere pornită de o băimăreancă din nevoia de a-și convinge copiii să consume legume / Anca Vălean: „La început, i-am stricat mamei mele vreo două aparate de frământat pâine” 23 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Un pahar de vin, în final, face bine sau face rău? Ce răspunde Valter Longo, specialist de renume internațional în domeniul longevității 23 ianuarie Redacția 1 comentarii
Vrei să slăbești sănătos și în siguranță? Un nutriționist recomandă, ca alternativă la paste, rădăcina de konjac – un aliment natural, sățios și slab caloric 22 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agri-food 22 ianuarie: Merele plutesc în apă / Conțin 25% aer, ceea ce le face mai ușoare decât apa 22 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Cea mai mică ciocolaterie din lume, într-o căsuță de grădină. Ce instrumente sunt necesare pentru a produce ciocolată? 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Creveți cu nucă și miere / O cină ușoară și consistentă în același timp, bună și de luat la pachet dacă nu vei putea mânca tot la cină 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cu bucătăria la teatru. Un spectacol inedit, în care un bucărat-actor de la Milano încearcă să pună în valoare importanța gătitului, îmbinând dramaturgia cu miturile omenirii și vechi rețete 22 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Simți foame după ce ai mâncat? Senzația poate fi generată de stres, deshidratare sau un meniu sărac în proteine, fibre și grăsimi sănătoase/ Iată ce poți face pentru a combate acest fenomen 22 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vinul pe care să nu-l comanzi în avion / Din cauza altitudinii apar o mulțime de modificări, chiar și în ce privește gustul vinului 22 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Adevărul despre dieta Pescatariană/ Ce înseamnă și în ce constă dieta care te poate sprijini să slăbești și îți poate reduce riscul de boli cronice 22 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consilier prezidențial: Peste 90% dintre români consumă în mod constant suplimente alimentare. Este clar că au devenit parte din stilul modern de viaţă, dar acestea nu pot substitui o dietă sănătoasă” 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Clasament TasteAtlas: Cea mai gustoasă bucătărie din lume în 2024 este cea grecească / Experții recomandă brânza caramelizată „graviera”, carne de porc kontosuvli, aperitivul cu brânză „saganaki”, coastele de miel paidaki, uleiul de măsline sau fisticul 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
9 alimente pe care nu ar trebui să le consumi, dacă vrei să trăiești 100 de ani / O nutriționistă avertizează că mezelurile procesate se numără printre cele mai dăunătoare alegeri 22 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Idee de mic dejun: Omletă Boursin, aromată și cremoasă care te va cuceri pe loc 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Alimentul nr. 1 care ar lupta împotriva cancerului / Experții în sănătate spun că ar putea „încetini creșterea tumorilor” și ar bloca abilitatea acestora de a se răspândi în organism 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci beneficii ale uleiului de usturoi care te pot menține sănătos și fără infecții / Îți întărește imunitatea, ajută inima, previne accidentele vasculare cerebrale și ține în frâu glicemia 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu mai arunca apa în care ai fiert pastele / Este bogată în amidon și te va ajuta la rețete de sosuri sau pentru a îngroșa unele supe 21 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO Cum să faci o tigaie antiaderentă dintr-una obișnuită, folosind ingrediente naturale / Gătitul va deveni mult mai ușor și mai practic 21 ianuarie Redacția 0 comentarii
4 alimente și băuturi inflamatorii care accelerează pierderea de colagen și distrug antioxidanții din piele / Dacă vrei un ten frumos, tânăr și fără riduri, ocolește, în primul rând, alcoolul și pâinea albă 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Brânzeturile sunt un univers care trebuie descoperit, cunoscut, înțeles. Un „affineur” italian propune un decalog esențial pentru a le putea degusta cum trebuie 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Gătirea rădăcinoaselor | Nutriționistul Tania Fântână explică rolul lor în procesul de slăbit: „Rădăcinoasele crude au, în general, un indice glicemic mai mic datorită conținutului ridicat de fibre / Consumul excesiv de rădăcinoase gătite poate duce la creșteri ale glicemiei” 21 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Desertul Dolly Parton de care nu știai că ai nevoie în viața ta / Plăcinta preferată a artistei este delicioasă și este inspirată din prăjiturile din Appalachia din secolul al XIX-lea 21 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Poți slăbi dacă bei cafea cu ciuperci? Răspunsul nutriționiștilor / Ce beneficii ar putea avea această licoare, dar și ce efecte secundare 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O nutriționistă specializată în oncologie dezvăluie un obicei considerat „sănătos”, dar care, de fapt, favorizează boala: „Nu iau niciun supliment, decât dacă medicul îmi recomandă. Îmi obțin toți nutrienții din alimente” 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Istoria întortocheată a micului dejun englezesc, din Evul mediu până în era globalizării. Cum au ajuns britanicii să mănânce ouă, fasole, ciuperci, cârnați și bacon la masa de dimineață 21 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
9 trucuri care te pot ajuta să mănânci mai sănătos și să slăbești, dezvăluite de o dieteticiană / Secretul este să înlocuiești unele alimente cu altele, fără a pierde nimic din savoarea meselor tale 20 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O companie americană introduce o nouă modalitate de a savura supa, perfectă pentru acest sezon: bomboane de supă / Da, poți suge o bomboană sărată cu gust de supă, dacă nu ai chef să o mănânci cu lingura din bol 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Două deserturi populare, de evitat seara / O dieteticiană avertizează că acestea pot cauza inflamație și creșteri ale glicemiei 20 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Motivul real pentru care nu ar trebui să comanzi cafea sau ceai într-un avion / Cele mai bune sunt băuturile îmbuteliate, spune o fostă însoțitoare de bord / Specialiștii neagă orice motiv de îngrijorare 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Bananele nu vor deveni maro sau moi nici după 15 zile, cu ajutorul unui truc „revoluționar” de păstrare 20 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 20 ianuarie: De ce italienii fierb pastele „al dente” și cum s-a răspândit această tehnică devenită tradiție 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
În Lituania, culesul ciupercilor este o practică care susține principiul „din pădure în farfurie”. Activitatea are propriul cuvânt – „nugrybauti” – care nu descrie senzația completă și înseamnă: „bucuria de a te rătăci în pădure, culegând ciuperci” 20 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Dieta cu care se menține în formă Melania Trump, devenită a doua oară Prima Doamnă a Statelor Unite / La micul dejun bea un smoothie din spanac, țelină, banană, iaurt, afine, zmeură și Omega-3 / La prânz și cină consumă cantități importante de legume 20 ianuarie Redacția 0 comentarii