Lujerii de hamei, deși costă 1.000 de euro/kg, devin tot mai populari pe piața europeană 12 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Un neurolog dezvăluie cele 5 alimente pe care ar trebui să le mănânci pentru a ține boala Alzheimer departe / Printre acestea se numără „orezul interzis” 12 aprilie Corina Arhip-Rossi 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist, recomandă 5 variante de cine sănătoase pentru cei care țin post / Sunt foarte ușor de făcut 11 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Cum afectează congelarea alimentelor valorile lor nutriționale? / Experții ne explică: Această operațiune poate să conserve nutrienții 11 aprilie Corina Arhip-Rossi 1 comentarii
STUDIU Consumul zilnic de avocado este legat de o dietă mai bună / Nu slăbești, nu te ingrași dar vei mânca mai sănătos 11 aprilie Redacția 0 comentarii
Iaurtul grecesc și skyr sunt cele mai sănătoase tipuri de iaurt, potrivit unui dietetician / Ce trebuie adăugat la ele pentru o masă echilibrată 11 aprilie Redacția 0 comentarii
Tomata mov, obținută cu ajutorul ingineriei genetice, scoasă pe piață, în Statele Unite/Semințele au un succes fulminant în rândul micilor grădinari 11 aprilie George Mănescu 0 comentarii
5 fructe cu conținut mai ridicat de proteine, care te ajută să slăbești / Jackfruit este o „mină de aur” nutritivă, iar altul e un „superstar” al rețelelor sociale 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Alimentele care conțin postbiotice (diferite de pre/probiotice), elemente importante pentru sănătatea intestinului / Aveți nevoie să luați suplimente? / Experții își spun părerea 10 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Mai puține vomitoxine în cerealele pentru micul dejun / Comisia Europeană a scăzut nivelurile maxime admise 10 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist, despre făinurile alternative: Ca proprietăți nutritive, cele mai sănătoase sunt cele din nuci și semințe / Ce dezavantaje au aceste produse lăudate? 10 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Cu ce putem să înlocuim sarea pentru a păstra savoarea mâncărurilor și care sunt semnele că am consumat prea mult sodiu / Mai puțină sare, un risc în minus de moarte prematură, confirmă un studiu nou 9 aprilie Redacția 1 comentarii
STUDIU Dieta MIND poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii și la scăderea riscului de demență / Antioxidanții din alimente colorate precum fructele de pădure, frunzele verzi, broccoli și fasolea neagră neutralizează radicalii liberi 9 aprilie Redacția 0 comentarii
Patru condimente care îți pot îmbunătăți sănătatea inimii / Aceste ingrediente sunt bogate în antioxidanți și pot reduce nevoia de zahăr sau sare 9 aprilie Redacția 2 comentarii
EXCLUSIV Sunt sau nu fructele de mare de post? / Oficial BOR: sunt departe de a fi o necesitate 9 aprilie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Consumul de kombucha ar putea imita efectele benefice ale postului, indică studiile / Poate reduce acumularea de grăsime și duce la scădea nivelului trigliceridelor 9 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Nu există o oră obligatorie pentru micul dejun / Trebuie să fie aceasta principala masă a zilei? 9 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Beneficiile pâinii de casă cu maia sau Sourdough / De ce este diferită de pâinea cu drojdie din comerț 8 aprilie Redacția 0 comentarii
10 alimente sănătoase bogate în antioxidanți / Acestea țin în frâu radicalii liberi 8 aprilie Redacția 0 comentarii
Sucul de portocale: Bun sau „rău”? / Experți: Când vine vorba de portocală sfatul este: mâncați-o, nu o beți! 8 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tratamente pentru constipație pe care le poți încerca acasă, înainte să ajungi la medic și laxative / Alimentele care pot rezolva problema 8 aprilie Redacția 1 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: De ce e mai greu după 40 de ani? / Clientă: „Eu am așa o viață bună că n-am cum să fiu altfel decât grasă” 8 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU Consumul a mai mult de 12 ouă pe săptămână nu are impact asupra nivelului de colesterol / Cum s-a ajuns la această concluzie? 7 aprilie Redacția 1 comentarii
Consumul zilnic de carne și alimente procesate, asociat cu dezvoltarea bolii Alzheimer – studiu 6 aprilie Redacția 1 comentarii
Premieră mondială în industria laptelui: o companie din Australia vinde lapte obținut de la vaci ale căror emisii de metan au fost reduse cu 25%, datorită hrănirii cu alge marine 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Câteva cuvinte despre cântare și cântărire / Am avut experiențe bizare cu oameni pe cântar, care insistau să-și dea și lenjeria intimă jos / Care-i treaba cu dispozitivele smart? 6 aprilie Tania Fântână 1 comentarii
STUDIU Oamenii de știință au descoperit că persoanele care trăiesc în zonele urbane sunt din ce în ce mai puțin capabile să digere fibrele 6 aprilie Redacția 0 comentarii
Cum te pot ajuta fulgii de ovăz să slăbești / “Oatzempic”, o tendință virală de pe TikTok, îi promovează ca fiind un truc pentru pierderea în greutate / Care este părerea experților 5 aprilie Redacția 0 comentarii
Chimichurri. Acest sos super-ușor merge bine cu fripturile făcute în sânge pe grătar / Rețetă de primăvară 5 aprilie Redacția 0 comentarii
Micotoxine descoperite în produsele vegetale care imită carnea / Experții solicită autorităților să monitorizeze mai strict sectorul alimentelor alternativă, aflat în plină dezvoltare 5 aprilie George Mănescu 0 comentarii
STUDIU: Dieta tradițională japoneză este asociată cu o contracție mai mică a creierului la femei în comparație cu dieta occidentală / Niponii consumă frecvent pește, fructe de mare, soia, miso, alge marine și ciuperci 5 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO Omleta cu patru ingrediente a actorului Stanley Tucci / Gustarea lui preferată de la miezul nopții este făcută cu alimente de bază din cămară 5 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
7 dintre cele mai comune mituri despre nutriție, demontate / „Mâncatul după ora 18:00 nu este benefic pentru tine” 5 aprilie Corina Arhip-Rossi 1 comentarii
Contaminanți în alimentele pentru copii: Nivelurile maxime admise au fost revizuite în scădere pentru anumiți acizi grași, rezultați din rafinarea uleiurilor vegetale 5 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Cercetările sugerează că mâncărurile ultraprocesate îți pot afecta serios sănătatea / Iată cum le identifici și eviți / Exemple de alimente ultraprocesate 5 aprilie Redacția 1 comentarii
EXCLUSIV Oana Parlițeanu, medic: ,,Obezitatea ne omoară mai devreme. Mâncăm tot ca în epoca de piatră!” / România, printre țările cu cea mai accentuată rată de creștere a fenomenului la copii 5 aprilie Alexandra Mănăilă 1 comentarii
9 sfaturi pentru a nu mai mânca junk food / Cum scăpați de alimente ultraprocesate, sucuri, dulciuri și gustări sărate 4 aprilie Redacția 0 comentarii
Cei mai importanți micronutrienți pe care trebuie să-i incluzi în dieta ta pentru o sănătate mai bună / Alimentele în care se găsesc / Magneziul, implicat în peste 300 de reacții biochimice din organism 4 aprilie Redacția 1 comentarii
10 cele mai bune opțiuni de paste cu conținut ridicat de proteine pentru o masă satisfăcătoare / Știai că există paste de fasole, cu năut, paste de Edamame sau paste cu linte? 4 aprilie Redacția 0 comentarii
Ai nevoie de numai 3 linguri de ulei de măsline, într-o perioadă în care sortimentul acesta de ulei s-a scumpit frustrant de mult, ca să obții o marinadă reușită / Atenție la diferența dintre marinadă și marinată 3 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Cele mai bune nuci, alune și semințe pentru gustări, în funcție de ce probleme de sănătate ai și ce obiective urmărești / Semințele de floarea-soarelui și nucile caju, ideale pentru slăbit 3 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Există beneficii reale pentru sănătate dacă spălați orezul înainte de a-l găti? De ce consumul frecvent de orez la mai multe mese pe zi poate fi nesănătos, în special pentru sugari și copii 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: 15 reguli pentru slăbit fără să ții dietă 1 aprilie Tania Fântână 3 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Câteva vorbe despre mersul la baie / Surpriza de care putem avea parte când cumpărăm brânză de la țărani/producători locali / Intervalul în care colonul tău este cel mai activ: 5-7 dimineața 30 martie Tania Fântână 0 comentarii
Rețeta de baba veche de secole făcută cu 96 de gălbenușuri de ou / La ce trebuie să fiți atenți 28 martie Redacția 0 comentarii
Beneficiile păstârnacului pentru sănătate: plin de nutrienți, conține mulți antioxidanți / De ce ajută la slăbit 28 martie Redacția 0 comentarii