Alimentul care accelerează metabolismul și îmbunătățește somnul/ Nutriționiștii îl iubesc pentru multele sale calități

Alimentul care accelerează metabolismul și îmbunătățește somnul Foto: Pexels

Acest produs lactat poate fi inclus în diete sănătoase și echilibrate, oferind numeroase beneficii pentru sănătate. Când mâncăn, nu ne potolim doar foamea, ci ne hrănim organismul cu substanțele și compușii necesari pentru funcționarea corectă și pentru o sănătate bună. Astfel, ceea ce mâncăm ne influențează la diferite niveluri, atât fizic cât și mental. În funcție de alimentele consumate, putem avea mai multă sau mai puțină energie, ne putem simți mai ușori sau balonați, ne putem concentra mai bine, avem o rezistență mai mare și multe altele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

În general, dieta variată și echilibrată, bazată pe legume, fructe și verdețuri, este cea mai recomandată pentru persoanele sănătoase. Dar, dacă ești în căutarea unui aliment care să te ajute atât să accelerezi metabolismul, cât și să dormi mai bine, există unul care îndeplinește ambele criterii și poate fi inclus cu ușurință într-o alimentație echilibrată, dezvăluie ABC.

Ajută la accelerarea metabolismului

Este vorba despre urdă/ricotta, un produs lactat asemănător cu brânza proaspătă, cu valori nutriționale foarte benefice.

Una dintre aceste beneficii este accelerarea metabolică. Acest efect se datorează conținutului ridicat de proteine cu digestie lentă, în special cazeina, care necesită mai multă energie pentru a fi digerată. Acest proces determină un consum energetic mai mare în timpul digestiei, stimulând astfel metabolismul bazal chiar și în stare de repaus.

Un studiu realizat la Universitatea din Wisconsin-Madison, publicat în British Journal of Nutrition, confirmă efectul pozitiv al lactatelor bogate în proteine (precum urda) asupra metabolismului și asupra arderii grăsimilor.

Îmbunătățește somnul

Această calitate este strâns legată de cea anterioară: cazeina ajută la menținerea unui nivel stabil de aminoacizi în timpul nopții, mai ales dacă urda este consumată la cină. Aceasta favorizează un somn mai bun, datorită digestiei lente și efectului său sățios.

În plus, urda este bogată în triptofan, un aminoacid esențial care stimulează producția de serotonină și melatonină, doi hormoni fundamentali pentru un somn odihnitor și un ciclu de somn sănătos.

Pe lângă acestea, conținutul ridicat de proteine al acestui tip de brânză sprijină și recuperarea musculară, proces care se intensifică în timpul somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *