Fursecuri de Crăciun cu făină de migdale în compoziție. Se coc într-un sfert de oră și se pot conserva mai mult timp 22 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Bucătăria românească, în Top 25 Mondial / România urcă cinci poziții în clasamentul Taste Atlas / Ciorba rădăuțeană, printre cele mai apreciate preparate 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
INTERVIU | Mircea Groza (arheolog culinar): „Porcul, găina, gâsca, legumele comune, brânza și altele din lapte de vacă sau oaie, îmbinate și asociate cu mult gust, rațional și foarte echilibrat – asta este gastronomia românească!” 22 decembrie Otilia Ignat 4 comentarii
Tocană de unghii de porc. Este o specialitate din Bihor care confirmă faptul că aproape toate părțile componente ale porcului pot fi valorificate pentru hrană 21 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tendințe în materie de vinuri în 2025: Vinurile organice sau cele fără alcool, tot mai căutate / Numărul consumatori europeni, în special cei din generația tânără, care sunt interesați de produsele viticole din România, în creștere 21 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cea mai simplă rețetă din carne tocată pentru masa de Crăciun sau Revelion. Polpettone, versiunea italiană a unui preparat internațional cunoscut ca „meatloaf” 21 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Chef Marius Tudosiei: „Observ că restaurantele încep să folosească mai multe organe de porc, ceea ce este un lucru foarte bun. Gătitul cu organe face parte din ADN-ul nostru culinar, iar românii sunt foarte buni la asta” (VIDEO) 21 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Paste din hrișcă, gătite cu cartofi, varză și brânzeturi. Rețetă tradițională din zona Bergamo 20 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun. Se pot prepara împreună cu copiii în momentele family time 20 decembrie Redacția 0 comentarii
Friptură de Crăciun sau de Revelion altfel. Porchetta în stil italian, ca o ruladă de carne foarte fragedă, suculentă și aromată, gătită la cuptor 20 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Muzeul Lavazza de la Torino, la doi pași de Consulatul României, o experiență care pornește de la povestea familiei, te poartă prin universul cafelei, apoi la final guști ceva ce nici nu ți-ai imaginat vreodată 20 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Totul despre jambonul francez. Cum se prepară, cum se consumă și care e diferența cu jamon serrano spaniol sau prosciutto italian 19 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de cină 100% vegetală. Fava crema – supă cremă de mazăre galbenă în stil grecesc. Rețeta face parte dintre propunerile „Senzațional”, cartea de rețete editată de Comisia Europeană 19 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cel mai popular și mai „înstelat” bucătar din Barcelona a reușit, la patru luni după nuntă, să fugă în luna de miere/ Jordi Cruz, juratul de la Masterchef Spania, a trait o experiență de neuitat în Japonia 18 decembrie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cele mai simple găluște de post – gnocchi de făină în stil italian, fără ouă, fără cartofi, doar apă, făină și ulei. Se pot combina cu orice fel de sos (VIDEO) 18 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum poți prepara singur din ingrediente simple un amestec pentru ciocolată caldă. Într-un borcan frumos decorat, poate fi și un dar de Craciun pentru colegi 18 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O idee simplă dar suprinzător de interesantă pentru micul dejun. Pancakes americane cu ricotta și lămâie 18 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Paste cu ragù fără carne? Cum se poate face un sos pentru paste complet vegetal, de post, care imită sosul ragù alla bolognese, cu carne (VIDEO) 17 decembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Singurul preparat de lux total interzis în reședințele regale din Marea Britanie. Regele Charles „i-a declarat război” 16 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Unde poți mânca și ce daruri gastronomice poți cumpăra în perioada Crăciunului în Barcelona/ Târguri, restaurante și cofetării cu tradiție în capitala catalană 16 decembrie Redacția 0 comentarii
Istoria celebrelor Pocket coffee. Cum s-au născut în anii ‘70 miniciocolatele umplute cu cafea 16 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
De la un job în industria pharma la o afacere cu răstăuțe maramureșene colorate cu pigmenți din legume / Anca Vălean: „Am vrut să venim cu un produs 100% natural. Cei mai mulți clienți ai noștri sunt la București” (VIDEO) 16 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Brinner, un fel de brunch pe invers. Preparate de mic dejun, servite la cină. O nouă tendință care vine din Australia 16 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un faimos bucătar, protagonist a numeroase show-uri tv, are șapte fii și paisprezece nepoți/ Majoritatea îi calcă pe urme 15 decembrie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cea mai simplă rețetă de aluat fraged, ușor de memorat, cu care poți face fursecuri de Crăciun sau orice fel de tarte. Se poate folosi și pentru preparate dulci, și sărate 15 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Tururile gastronomice, o tendință din ce în ce mai populară pentru turiștii care ajung în Atena / „Mâncarea te ajută să înțelegi oamenii. Este un limbaj universal și singura parte a culturii care devine literalmente parte din noi” 15 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Celebra rețetă de sarmale cu carne de bou și porc a lui Păstorel Teodoreanu. Epigramistul turna peste sarmale o sticlă de Cotnari vechi în care s-a diluat o cantitate bună de bulion italienesc: „E o mâncare turcească. Dar așa cum o face turcul, s-o mănânce el” 15 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Lechona – preparatul de porc tradițional columbian – a fost declarat cel mai bun fel de mâncare din lume/ Taste Atlas Awards 14 decembrie Redacția 0 comentarii
Idee de prânz delicios și festiv: Pui umplut cu fructe uscate, gutui și trahana / O rețetă rustică din Grecia care oferă o combinație inedită de arome dulci și sărate 14 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Spectacol cu blatul de pizza. Locul din Italia unde angajații nu doar că pregătesc pizza, dar fac și un adevărat show, rotind aluatul în aer, în timp ce se plimbă printre mese / Aluatul are conținut scăzut de drojdie și gluten / Heidi Klum, investitoare în proiect (VIDEO) 13 decembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
O idee de prânz rapid. Omletă cu varză tăiată fin adăugată direct în compoziție, cu sos citronette. Servită cu pâine, este o masă completă, economică și gustoasă 12 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Hoinăreli artistice în farfurie. Preparate care se inspiră de la opere de artă cunoscute, create de un chef italian cu trei stele Michelin 11 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO Ikibana, cel mai bun restaurant de sushi din Barcelona/ Cum se prepară sushi-ul 11 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
O idee de prânz care poate fi reprodusă la mesele de sărbători. Clătite gratinate cu somon afumat și ricotta 10 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Muffins cu dovleac și ciocolată, un desert simplu de iarnă. Merge de luat și la birou 10 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mic dejun cu lipie și umplutură ca într-un sandviș Stromboli: salsa marinara, mozzarella și salam picant și ardei. Adică Stromboli wrap 10 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de cină. Cartofi în sos verde, rețetă tradițională englezească. Cine nu ține post îi poate asocia cu o felie de brânză sau de pui, ouă sau pește 9 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Manualul ciocolatei, un volum bilingv, francez-italian, semnat de maestrul ciocolatier belgian Edouard Bechoux. De oferit în dar pasionaților de universul ciocolatei sau cui studiază ideea să o producă și vândă 9 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Tulcea: Prânzurile pescăreşti atrag turiștii în Deltă chiar şi iarna / „Punctele gastronomice locale atrag interesul publicului, dar legea cred că prezintă hibe. Prima este că te condiţionează să ai 70% din materia primă de la producător local” 9 decembrie Redacția 0 comentarii
Curry de năut cu condimente indiene dar fără lapte de cocos. Un amestec seducător de arome, servit cu orez simplu sau lipie 9 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O cafea cu aromă de caramel sărat. Siropul se găsește în comerț, restul e simplu, iar rezultatul e spectaculos 9 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum au ajutat autoritățile locale de la Napoli să fie recuperați gogoșarii, un produs vechi dar care era pe punctul să dispară. Salata tradițională locală de Crăciun cu conopidă și gogoșari la oțet 9 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de mic dejun rapid. Omletă în cană cu fulgi de ozăv în ea, la microunde. E gata în câteva minute, timp în care putem face și cafeaua. Putem adăuga în ea și brânzeturi, preparate din carne sau legume 9 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Povestea singurei ciocolate din Europa preparată cu o metodă străveche. Ciocolata de Modica, Sicilia, a fost recunoscută ca produs IGP de către autoritățile italiene. Standardul la nivel UE a fost obținut în 2018 8 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Istoria plină de romantism a bomboanelor de pom din Ungaria, numite „szaloncukor”: Legenda spune că un ucenic cofetar francez din secolul al XVIII-lea a creat primele bomboane ambalate individual pentru a impresiona o tânără / Azi, există variante fără zahăr, fără lactoză sau vegane 7 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce/Ștrudelul cu mere este un simbol al gastronomiei austriece, dar povestea acestui desert delicios și rafinat este una mult mai complexă, având influențe din diverse culturi / O rețetă clasică pe care să o pregătești în acest weekend 7 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. O propunere de carbonara de post, urmând spiritul rețetei italiene tradiționale 6 decembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Un mic dejun la care nu te-ai gândit. Orez cu lapte cu brânză feta sau telemea, fără zahăr. Alternativa la cel dulce, cu mai multe proteine 6 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ziua Mondială a Cafelei Turcești, 5 decembrie: Cum se prepară acasă faimoasa băutură inclusă în Patrimoniul UNESCO 5 decembrie Ioan Radu 0 comentarii
Mic dejun proteic și extrem de bun la gust. Fulgi de ovăz în stil porridge, cu ciuperci și ouă 5 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii