Un aliment popular promovat ca un superaliment: midiile cu buze verzi, crescute în ferme din Noua Zeelandă, vândute în peste 70 de țări 17 august Filip Constantin 0 comentarii
Aceasta este cea mai scumpă brânză maturată din lume: se produce într-un mic sat din Asturias, Spania. În 2023 a stabilind un nou record Guinness 16 august Redacția 0 comentarii
Un model interesant de home restaurant din Italia: o asociație de gospodine care gătesc și servesc mâncare pentru public la domiciliul propriu 16 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Secretele liuticii, deliciul din tomate de la nord și sud de Dunăre, explicate de bulgăroaicele din Izvoarele 16 august Cosmin Dragomir 0 comentarii
Trei idei de granita aromate, răcoritoare, hidratante, rapide: cafea, lămâie, cocos 16 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cu creveți și roșiile verii. Rapid, decis, satisfăcător, gustos, sănătos, ideal pentru începutul sfârșitului de săptămână 16 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Plăcintele cu brânză de oaie de la Iordanis, bunătățile pentru care se calcă pe picioare turiștii ajunși în Hania – Creta/Patiseria datează de peste un secol 16 august Filip Constantin 1 comentarii
Sosul de pește, ingredientul emblematic al bucătăriei vietnameze, obținut din anșoa și sare/Fermentarea durează 12 luni, pentru a atinge standardele de calitate cerute de clienții internaționali 16 august Filip Constantin 0 comentarii
Bunicuța Silvi, 83 de ani și 5 milioane de followers. De la rețetele filmate în joacă de nepot la curtea Emirului din Qatar. „80 de euro pe o mâncare gourmet? Eu cu 80 de euro mânânc o lună” 16 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Cremă de cocos ușoară și rapidă pentru un desert de vară cu puține calorii: adăugată peste fructe, cu un fursec deasupra. Nu mai mult de unul… 15 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete pentru studenți: Pizza din lipie arăbească, sos de roșii și mozzarella. Gata în 10 minute, în tigaie 15 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce mâncau mesopotamienii la cină / O rețetă de tocăniță de miel veche de 4.000 de ani 15 august Redacția 2 comentarii
Italia: 93% din produsele alimentare tradiționale (PAT) provin din comunitățile mici. Ele salvează astfel și turismul dar sunt susținute printr-o lege a comunelor mici 13 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete cu orez: Orez negru cu somon și mazăre în stil oriental. Ideal pentru un prânz sau cină rapide în zilele lucrătoare 13 august Mihaela Găneț 0 comentarii
O idee a lui Yotam Ottolenghi cu cele mai cărnoase și mai dulci roșii din lume. Varietatea Buffalo Steak poate ajunge și la 1 kg 12 august Mihaela Găneț 0 comentarii
O cafea rece? Cu ce să fie: sirop de alune, nuga de migdale, rhum, caramel, lapte, cremă de vanilie, granita? Rețete propuse de barmani italieni 12 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Garnituri de legume: Soté de dovlecei în trei variante aromatice. Foarte rapide și potrivite cu carne, pește, omletă, brânzeturi 12 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Dacă gătitul ar fi sport olimpic, Franța ar câștiga aurul. Manon Fleury a reprezentat Franța la scrimă înainte de a deschide restaurantul Datil în inima Parisului 11 august Redacția 0 comentarii
Săptămâna Haferland – Gusturile Transilvaniei se regăsesc în hanklish, ischler, baumstriezel sau în supa de găină cu tăiţei 11 august Redacția 0 comentarii
Prânzul de duminică. Tartă de orez cu brânzeturi, rețetă tradițională de la Genova. Poate fi un prânz de vară ideal, alături de salată sau alte garnituri vegetale 11 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Sosul ketchup este demonizat pentru că e plin de aditivi. Dar îl putem face rapid acasă din ingrediente simple. Se poate și conserva pentru iarnă profitând de roșiile proaspete 10 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Șișkebap, lahmacun, plăcinte cu carne sau cu brânză, baclavale, limonadă, pe Șoseaua Kiseleff, la Anatolian Food Fest/Bucureștenii au făcut cozi la standuri, încă de la prânz 10 august Filip Constantin 0 comentarii
Ce este five o’clock tea? Obiceiul englezesc al ceaiului de la ora 5 și de ce a apărut 10 august Redacția 0 comentarii
Povestea neștiută a desertului banana split, creat de un băiat de farmacie în anii ’80 în Statele Unite 10 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cu pesto de migdale și roșii, în stil sicilian. Foarte rapide, reci, gustoase, sănătoase 9 august Mihaela Găneț 0 comentarii
În caz că vă duceți la Londra: Financial Times a făcut un mic glossar gastronomic de produse aflate pe val 9 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Conserve de vară. Usturoi marinat – aperitiv rafinat pentru sărbătorile de iarnă. Se prepară în câteva minute 9 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Comfort food de jumătatea săptămânii. Salată de năut cu roșii, castraveți, avocado și feta. Se prepară în 10 minute și se poate conserva la frigider până a doua zi 8 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Humus fără tahina. O variantă cu ulei de măsline, pe placul celor care nu agrează pasta de susan. Cum se poate folosi năutul uscat 7 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Pulpo a la gallega/ Caracatiță cu cartofi. Varianta cu piure 7 august Ioana Costescu 0 comentarii
FOTO „Ce am mâncat nou în vacanță”: Basil sherbet – băutură răcoritoare de șerbet cu busuioc și halva cu lapte 7 august Redacția 0 comentarii
Rețete pentru studenți. Salată mexicană cu fasole, ton și alte legume, chiar direct din conservă 7 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce e cu moda hainelor și accesoriilor care au imagini cu mâncare pe ele? Chef: „Felul în care mănânci este ca o orientare sexuală” 6 august Ana-Maria Cristea 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Empanada cu carne. Plăcinta pe care spaniolii au furat-o de la argentinieni. Sau invers 6 august Ioana Costescu 0 comentarii
Sunisa Lee dezvăluie ce va consuma după Jocurile Olimpice: supa pho / „Atât de asiatic din partea mea” 6 august Ioan Radu 0 comentarii
Reportaj FOTO & VIDEO: Cum arată interiorul unei fabrici de deliciu turcesc 6 august Denis Nistor 0 comentarii
În Columbia, o femeie de 34 de ani produce brânzeturi unice: “Folosesc frunze de coca, cenușă și cacao” 6 august Redacția 0 comentarii
VIDEO Fermieri cu valoare adaugată din Catalonia: Vând piersici, legume, struguri în piață și în paralel produc gemuri, supe și sosuri, vin și vin spumant – reportaj G4Food 2 august Ioana Costescu 0 comentarii
Galicia, perla atlantică a Spaniei. Ocean, plaje, munte, mâncare bună și ieftină. Ce poți vedea și ce poți gusta în această provincie spaniolă. Recomandările Ghidului Repsol 1 august Redacția 1 comentarii
Berea cu ceai matcha, noua tendință japoneză care s-a viralizat în toată lumea 1 august Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Supă de linte cu arome orientale. O variantă a supei marocane 31 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Un restaurant din Singapore oferă clienților preparate cu insecte/Autoritățile statului asiatic au aprobat pentru consumul uman 16 specii de insecte 30 iulie Filip Constantin 0 comentarii
Gastronomia din Gibraltar. Un loc între două continente, care aparține formal Angliei și cultural Spaniei 30 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Cele mai scumpe alimente din lume. Un top pentru cei cu pretenții gastronomice fine 30 iulie Redacția 0 comentarii
Brutăria din inima satului olimpic. Mulți sportivi au reclamat condițiile de cazare și masă, dar pâinea franțuzească le place tuturor 30 iulie Redacția 0 comentarii
Ce poți mânca la restaurante de pe plajă, din zona Barcelonei, cu doar 15 euro. Costa Daurada nu este în general o locație ieftină, dar are prețuri pentru toate buzunarele 29 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Mircea Daniel, de la consumator de sushi la proprietar de restaurant: ,,Sushiul este o nișă în continuare în Europa și în România” / Cum se prepară sushi de calitate, cu un cuțit unic, orez special și ingrediente autentice 29 iulie Lavinia Liscan 0 comentarii