Fermier: Primele cireșe românești vor apărea pe piață după mijlocul lunii mai / Primele fructe se vor vinde la un preț de 30-40 de lei kilogramul

Cireșele din import vândute în România, de peste trei ori mai scumpe decât cele din Franța; cireșul în ghiveci, o opțiune pentru viitor? Cireșele din import vândute în România, de peste trei ori mai scumpe decât cele din Franța; cireșul în ghiveci, o opțiune pentru viitor?

Primele cireșe românești vor inunda piața la finalul lunii viitoare, anunță pomicultorul Marius Roman, fondatorul Pepinierelor Roman, citat de Agrointel.

Fructele scoase la comercializare până atunci sunt fie din import, fie sunt cantități limitate obținute de la culturi de cireș în solar, a explicat ing. Marius Roman.

El susține că cireșele care se găsesc la 150 de lei kilogramul sau vândute la bucată nu sunt produse în țară.

”Fructele românești de cireși nu par în piață mai devreme, nu există soi care să se matureze în plantații comerciale mai devreme de 15-20 mai. Într-adevăr, de exemplu se mai pot matura după data de 5-6 mai în grădinile familiale, adică acolo unde între clădiri se creează un microclimat și unele soiuri extra-timpurii se pot matura cu 5-10 zile mai devreme decât se maturează în sistem de livadă. Acolo nu vorbim de vânzarea cireșelor, ci de consum propriu”, a explicat inginerul Marius Roman.

Deși la acest moment este dificil de estimat cum va merge piața cireșelor, inginerul Marius Roman crede că primele fructe se vor vinde la un preț de 30-40 de lei kilogramul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *