Fagurele de miere, comestibil sau nu? Ce spun specialiștii despre produsul de ceară/Fagurele stochează mierea, polenul și larvele albinelor

Fagurele de miere este comestibil. Foto: Pexels

Da, fagurele de miere este comestibil! Cel puțin asta spun specialiștii de la Taste of Home, care spun că fagurele de miere va spori textura unui platou cu brânzeturi sau carne. Fagurele este dulce și crocant și bogat în nutrienți sănătoși. Potrivit Food and Drug Administration (FDA), fagurele este sigur pentru consum.

Fagurele este un produs natural realizat de albine. Albinele creează faguri pentru a stoca mierea, polenul și larvele lor. Fagurele arată ca o serie de celule hexagonale. Aceste celule sunt făcute din ceară de albine. În interiorul celulelor se află miere crudă care nu a fost pasteurizată sau filtrată.

Consumul de fagure are mai multe beneficii posibile pentru sănătate – este bogat în carbohidrați, antioxidanți și alți nutrienți. Antioxidanții din miere, cunoscuți sub numele de polifenoli, au fost legați cu un risc mai scăzut de boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer. De asemenea, s-a descoperit că mierea crudă are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, care ne pot proteja de boli.

Totuși, sunt două grupuri de oameni care nu pot mânca în siguranță miere sau fagure. Aceste grupuri sunt femeile însărcinate și sugarii. Copiii sub un an sunt expuși riscului de a contracta o boală alimentară gravă cunoscută sub numele de botulism. Mierea și produsele care conțin miere nu sunt sigure pentru ei. Dacă sunteți alergic la veninul de albine sau la polen, fagurele poate să nu fie sigur pentru dvs.

De asemenea, este important să vă limitați aportul de alimente atunci când începeți să mâncați fagure. Ceara de albine din ea poate duce la blocaje stomacale sau intestinale. Dacă ar fi să turnați ceară pe chiuveta de bucătărie, s-ar putea înfunda conductele din casă. Același lucru se poate întâmpla cu tractul digestiv.

Cum să mănânci fagurele de miere

Fagure este un plus delicios pentru o masă cu brânzeturi sau carne. Adăugați-l în tava cu brânzeturi, gemuri, fructe de pădure sau nuci. Fagurele este gustos și cu brânzeturi tari, sărate, precum parmezanul sau Manchego. Adăugarea unei brânze mai moi, cum ar fi brânză de capră sau brânză albastră, este, de asemenea, o combinație câștigătoare.

Alte modalități de a încerca fagure:

  • Se întinde pe pâine ca o crustă
  • Toping pe clătite
  • Se amestecă cu fulgi de ovăz sau un parfait cu iaurt
  • Se presară peste o salată sau o salată de fructe
  • Adăugați la șuncă
  • Scufundați-l în ciocolată topită sau într-o ceașcă de cacao fierbinte

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *