Există alimente care te ajută la digestie și reduc aciditatea. Un nutriționist ne sfătuiește cum să le consumăm

digestie, banana Sursa foto: Pixabay

Expertul Pablo Ojeda, nutriționist extrem de popular pe rețelele sociale, ne asigură că una dintre primele greșeli pe care le facem este să luăm medicamente protectoare pentru stomac, în cazul în care avem digestie greoaie, relatează ABC.

În perioade precum vara, când se mănâncă și se bea mai mult decât de obicei, este normal să suferim de digestii greoaie. Acest tip de mese, care sunt de obicei de mare densitate calorică, provoacă balonare, dureri de stomac, arsuri, greață sau vărsături.

Când se întâmplă acest lucru, aparatul nostru digestiv face un efort mai mare, ceea ce duce la efecte dăunătoare pentru sănătate. Cu toate acestea, prin încorporarea unor schimbări în dieta noastră zilnică și urmând o serie de sfaturi, aceste probleme pot fi prevenite.

Din acest motiv, nutriționistul Pablo Ojeda a explicat ce alimente ajută la prevenirea digestiei greoaie și a enumerat câteva lucruri pe care le facem și care, de fapt, nu aduc niciun beneficiu organismului nostru.

Alimentele care ajută la prevenirea digestiei greoaie

Pablo Ojeda a menționat în programul de radio „Las Mañanas de KISS” ce alimente nu ar trebui să includem în mesele noastre deoarece provoacă digestii greoaie, arată ABC.

Nutriționistul indică de asemenea că prima greșeală pe care o facem adesea este să luăm protectori de stomac, cum ar fi omeprazolul. Expertul explică cum afectează acest lucru corpul: „Nu se mai secretă acid clorhidric, care este necesar pentru a distruge anumite bacterii.” Spune că pe termen lung poate fi foarte dăunător.

Dar, atunci, întrebarea este: cum putem controla acel acid clorhidric? Ojeda asigură că secretul stă în alimente. „Consumul unei cantități bune de fibre absoarbe acel exces”, afirmă.

Unele legume, cum ar fi salata, sfecla, morcovii cruzi sau spanacul, conțin acest nutrient.

Pe de altă parte, nutriționistul a vorbit despre un fruct care „merge minunat” și pe care îl avem cu toții acasă. În mod concret, a făcut referire la banana matură. „Aceasta are o valoare pH puțin mai scăzută și compensează surplusul de acid clorhidric”, subliniază. În cele din urmă, Ojeda menționează carnea albă.

De asemenea, cunoscutul nutriționist a avertizat că anumite substanțe sunt complet interzise. „Dacă există persoane care au reflux, alcoolul este un dușman”, concluzionează acesta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *