Direcția Agricolă Hunedoara, instituție publică subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invită fermierii la un eveniment organizat de o firmă privată

Direcția Agricolă Hunedoara, instituție publică subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invită fermierii la un eveniment organizat de o firmă privată Direcția Agricolă Hunedoara, instituție publică subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invită fermierii la un eveniment organizat de o firmă privată

Lanțulalimentar.ro a intrat în posesia unei invitații pe care Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara a trimis-o unor fermieri ca să participe la evenimentul RALF/Romanian Agriculture Leadership Forum, organizat în perioada 25 – 26  mai 2023, la București, la un hotel de pe Calea 13 Septembrie. 

Potrivit documentului, DAJ Hunedoara face invitația ”în numele organizatorilor RALF” și îi asigură pe fermieri că ”are plăcerea” de a-i invita la acest eveniment, ajuns la a 7 -a ediție. 

La finalul documentului, fermierii sunt invitați să își rezerve pachetul de participare, fiindu-le oferit linkul către site-ul dedicat evenimentului.

Potrivit ofertei publicate pe site-ul romanianagriculture.ro, rubrica Înscrieri RALF 2023, un pachet pentru fermieri, producători agricoli, procesatori costă 250/zi sau 400 lei/2 zile.

Companiile plătesc 700 de lei pentru un pachet de o zi și 1200 lei pentru două zile ( 25 – 26 mai 2023 ).

Din datele găsite pe site-ul dedicat evenimentului nu reiese că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ar fi co-organizator al evenimentului. Este postată la categoria Profesioniști fotografia secretarului de stat în MADR, Sorin Moisă, dar acest fapt nu atestă că ministerul ar fi co-organizator, situație în care DAJ Hunedoara ar fi avut un temei să trimită invitații fermierilor din județ pentru a participa la eveniment.

Lanțulalimentar.ro semnalează că Direcțiile Agricole Județene nu au printre atribuții și pe aceea de a invita fermierii la evenimente private, ”în numele organizatorilor” acelor evenimente, mai ales dacă participarea presupune achitarea unor taxe de participare. 

O simplă informare pe site-ul instituției privind organizarea RALF 2023 ar fi fost suficientă pentru orice direcție agricolă din țară. Una este să informezi fermierii despre evenimente de interes pentru ei, fie acestea târguri de țară, fie forumuri de anvergură internațională, alta este să le trimiți invitații să se înscrie la evenimentele respective, cu achitarea unor taxe de participare. 

Citește HG 860/2016.

RomanianAgriculture.ro este o platformă de comunicare, comunitate profesională și de business, creată de BORO Communication și dedicată fermierilor, antreprenorilor și investitorilor din agricultură.

Direcția Agricolă Hunedoara, instituție publică subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invită fermierii la un eveniment organizat de o firmă privată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *