Deși sunt un produs utilizat frecvent în bucătărie, nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune. Iată din ce ingrediente sunt compuse cuburile de supă pe care le găsești în magazine, scrie ABC.
În lunile cele mai reci ale anului, corpul nostru cere adesea mâncăruri calde care să ajute la menținerea temperaturii. Nu există nicio îndoială că cea mai sănătoasă opțiune este să preparăm supa în casă, însă acest lucru nu este mereu posibil, din lipsă de timp, de exemplu.
Astfel că, mulți oameni recurg la alternative care le permit să pregătească aceste preparate mult mai rapid. Printre acestea se numără și cuburile de supă concentrată.
În orice supermarket se găsesc diferite tipuri: pui, pește, legume. Modul de utilizare este foarte simplu – este suficient să dizolvi un cub în apă fierbinte și să amesteci.
Ingrediente ale cuburilor de supă de pui sau pește
Următorul pas este adăugarea ingredientelor specifice felului de mâncare pe care dorești să-l prepari și savurarea mesei. Dar din ce sunt compuse aceste cuburi de supă?
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
De exemplu, un cub de supă de pui conține mai multe ingrediente, printre care: sare, potențiator de aromă (glutamat monosodic), lactoză, amidon de porumb, extract de proteine vegetale, grăsime vegetală de palmier, făină de soia, extract de drojdie, ulei de măsline extravirgin, pui, ceapă, arome, condimente, praz, cartof, morcov, pătrunjel, țelină. Poate conține urme de pește, lapte, crustacee, moluște și ou.
În cazul unui cub de supă de pește, ingredientele sunt: sare, potențiatori de aromă (glutamat monosodic, inozinat disodic, guanilat disodic), grăsime de palmier, cod, grăsime de palmier total hidrogenată, extract de drojdie, ulei de măsline extravirgin, zahăr, condimente, crevete, ceapă, maltodextrină, sirop de caramel, arome, extract de vin alb, tarhon.
Ce spun nutriționiștii despre cuburile de supă
Aceste cuburi de supă concentrată sunt foarte populare în supermarketuri și se găsesc în aproape orice cămară. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă să le evităm pe cât posibil.
O alternativă sugerată de un nutriționist spaniol, este să congelăm supa pregătită acasă în tăvițe pentru cuburi de gheață, astfel încât să avem mereu la dispoziție o variantă sănătoasă și rapidă.
Mulți specialiști atrag atenția asupra faptului că aceste cuburi de supă sunt un aliment foarte procesat și au un conținut ridicat de sare, care în multe cazuri depășește 50%. Pe scurt, ingredientele lor includ aditivi și alte substanțe care le reduc valoarea nutrițională.
Dacă este să folosim aceste concentrate, cel mai bine ar fi să utilizăm unele bio, care să nu conțină niciun fel de aditivi și grăsimi saturate sau legume deshidratate ori conservate în borcan. În toate cazurile, nu vom adăuga sare decât la finalul gătirii pentru a vedea dacă sarea conținută în aceste produse nu este suficientă.
Citește și ABC în bucătărie. Cum se face supa limpede de legume utilă în foarte multe preparate și rețete