Desert pentru diabetici: Iaurt grecesc cu ciocolată neagră și căpșuni/Nu crește glicemia și este bogat în nutrienți

desert diabetici, iaurt, ciocolata, capsuni, glicemie, retete, nutritie Sursa foto: Unsplash

Toată lumea trebuie să-și satisfacă pofta de dulce, din când în când, chiar și diabeticii. Potrivit eatingwell.com, iaurtul grecesc cu ciocolată și căpșuni este o rețetă delicioasă, un desert sărac în sodiu, ce nu va afecta inima, și cu puține grăsimi saturate, ceea ce îl face prietenos cu diabetul.

Iaurtul grecesc, ușor îndulcit, este ornat cu câteva căpșuni proaspete și fulgi de ciocolată, apoi înghețat, astfel încât să îl poți rupe în bucăți, precum o ciocolată, dar una mai sănătoasă decât cea tradițională, pentru diabetici.

Sărac în calorii și bogat în proteine

Deserturile cu conținut scăzut de calorii, precum aceasta, preparat din iaurt grecesc, căpșuni și ciocolată neagră, sunt ideale atunci când ai poftă de ceva ușor, nu foarte dulce și nu foarte sățios. Iaurtul grecesc este bogat în proteine, iar căpșunile sunt o sursă de fibre.

Pașii preparării acestui desert pentru diabetici

  • Tapetează tava cu pergament – Hârtia de pergament face mai ușoară îndepărtarea “blatului” de iaurt înghețat, ornat cu ciocolată neagrăși căpșuni.
  • Amestecă și întinde uniform iaurtul – Amestecă iaurtul grecesc gras cu îndulcitorul și, eventual, cu vanilia, într-un castron înainte de a-l întinde pe tava de copt, pentru a se distribui uniform aroma. Întinde amestecul de iaurt și pe marginile hârtiei de pergament, având grijă să nu curgă peste tavă. Presară deasupra căpșunile tăiate bucățele și ciocolata rasă. De preferat este să alegeți ciocolată neagră, cu 70% cacao.
  • Pune amestecul la congelator – Ar trebui să dureze circa trei ore pentru ca amestecul pus în congelator să devină solid. Odată ce este complet înghețat, taie-l în bucățit. Înfășoară individual bucățile în pergament și păstrează-le la congelator, pentru a avea oricând la îndemână o gustare delicioasă, sănătoasă, slab calorică, plină de nutrienți și care nu îți crește glicemia.

Ce ingrediente poți schimba

Poți lăsa fructele întregi sau le poți toca mărunt. Poți folosi și alte fructe, în afară de căpșuni. Merg foarte bine și zmeura, afinele, mango, piersici, cireșe sau bananele feliate. De asdemenea, poți adăuga și nuci tăiate.

Desert bogat în nutrienți

Iaurtul grecesc este bogat în proteine, vitamine și minerale, inclusiv riboflavină (B2), vitamina B12 și seleniu, care sunt benefice pentru organism.

Căpșunile sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, agenți antiinflamatori naturali care ajută la reducerea inflamației cronice. De asemenea, sunt surse bune de fibre solubile și insolubile, care mențin sănătatea gastrointestinală.

Ingrediente

  • 3 căni de iaurt grecesc
  • ¼ cană sirop pur de arțar sau miere
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 ½ cană de căpșuni feliate
  • ½ ciocolată neagră rasă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *