Atunci când se discută despre dietele pe bază de plante există un mit conform căruia nu poți acoperi tot necesarul de nutrienți urmând o dietă vegană, dar acest exemplu îl demontează perfect, scrie EatFirst.
Potrivit Better Health, „dacă urmezi o dietă vegetariană sau vegană, atâta timp cât consumi o gamă variată de alimente, de obicei poți obține proteinele de care ai nevoie”.
De exemplu, 100 g de friptură pot conține până la 25 g de proteine, dar 100 g de năut conțin 21 g, iar 100 g de migdale ajung la 28 g.
Aceasta este o veste excelentă pentru persoanele care urmează diete vegane sau vegetariene și doresc să își asigure necesarul proteic fără a consuma carne. Proteinele vegetale nu sunt inferioare celor animale, iar cu o alimentație variată, se poate obține toți aminoacizii esențiali necesari pentru funcționarea optimă a organismului.
Beneficiile proteinelor vegetale
Spre deosebire de proteinele din carne, care pot conține cantități mari de grăsimi saturate și colesterol, proteinele din leguminoase și oleaginoase vin la pachet cu fibre, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. De exemplu:
-
Năutul este bogat în fibre, fier, magneziu și folat, contribuind la sănătatea inimii și digestiei.
-
Migdalele sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, vitamina E și antioxidanți, având beneficii pentru piele, creier și sistemul cardiovascular.
Și dacă asta înseamnă o scuză pentru a mânca și mai mult hummus, atunci o acceptăm cu plăcere.