Năutul: Cinci motive pentru a-l consuma cu regularitate / Este o sursă excelentă de proteine vegetale, vitamine și îmbunătățește starea de spirit

naut, boli, proteine, vitamine Sursa foto: Pixabay/Amit_8

Năutul este o excelentă sursă de proteine vegetale, alternativă la cele de origine animală, precum carnea, derivatele sale și peștele. Dar asta nu e tot, transmite revista Grazia.

Consumul a cel puțin trei porții de leguminoase pe săptămână reduce riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

Dar năutul se mândrește în mod special cu cantități semnificative de aminoacizi esențiali și tipuri bune de acizi grași esențiali, cum ar fi acidul linoleic și acidul oleic.

Vezi detalii

De asemenea, năutul este o sursă excelentă de vitamine, inclusiv de folați, valoroși pentru sistemul imunitar, dar și de riboflavină, niacină, tiamină și betacaroten, un precursor al vitaminei A.

5 motive pentru a mânca năut:

Năutul este bun pentru oase

Osteoporoza este una dintre cele mai frecvente afecțiuni, mai ales în rândul femeilor. Consumul frecvent de năut ajută la reducerea riscului de fragilitate osoasă. Năutul furnizează cantități bune de calciu, un mineral esențial pentru sănătatea scheletului, precum și magneziu și vitamina B6, care favorizează asimilarea acestuia.

Îmbunătățește starea de spirit

De asemenea, năutul este excelent pentru a combate starea de spirit proastă, melancolia și tristețea. Acest aliment furnizează triptofan, aminoacidul esențial precursor al serotoninei, hormonul stării de spirit, dar și acizi grași esențiali polinesaturați, magneziu, zinc, fosfor, mangan și cupru, valoroase pentru echilibrul emoțional.

Protejează inima

O cană de năut contribuie la necesarul zilnic de magneziu, un mineral util pentru a contracara sodiul, care în exces crește riscurile cardiovasculare.

Combate oboseala

Năutul ajută la creșterea energiei și a rezistenței, deoarece furnizează carbohidrați complecși, proteine vegetale și grăsimi bune.

De asemenea, furnizează vitamine din complexul B, inclusiv vitamina B1 și vitamina B2, care favorizează metabolismul energetic.

Ajută la concentrare

Năutul se remarcă prin bogăția sa în minerale și oligoelemente care susțin funcțiile creierului, cum ar fi seleniul, manganul, cuprul și zincul.

De asemenea, boabele de năut oferă lipide bune, aliați excelenți pentru a sta departe de scăderile de concentrare.

Citește și: Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Trebuie să adaugi aceste 3 alimente la dietă, potrivit unui nou studiu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *