Cum să bei ceaiul verde ca să te ajute să slăbești/ Iată ce îți recomandă nutriționistul/ Cât ceai verde poți bea zilnic

ceai verde Foto: Dreamstime

Ceaiul verde este considerat una dintre cele trei băuturi, cele mai sănătoase din lume. Frunzele de ceai verde protejează celulele corpului uman, având proprietăți medicinale și antioxidante.

Importanța alimentației și a exercițiilor fizice

În zilele noastre, mulți caută cele mai eficiente exerciții și alimente care să sprijine pierderea în greutate. De la post intermitent și exerciții de pilates, până la ridicarea greutăților, există multe metode pe care oamenii le explorează zilnic. Datorită internetului, avem acces mai mare la informații despre alimente benefice, dar nu toate informațiile sunt corecte. De aceea, este important să știm când, cum și în ce condiții să consumăm aceste alimente nutritive.

Ce este ceaiul verde și ce beneficii aduce sănătății

Ceaiul este o infuzie realizată din frunzele uscate sau din mugurii arbustului Camellia sinensis sau Camellia viridis. Există patru tipuri principale de ceai, diferențiate prin procesare: alb, verde, negru și roșu.

Ceaiul verde este apreciat pentru numeroasele beneficii pe care le oferă organismului. Este bogat în compuși fenolici, catechine și flavonoide, care acționează ca antioxidanți și au efecte hipoglicemiante, antiobezitate, antiinflamatoare, antibacteriene, antivirale și stimulante.

Cum să consumi ceai verde pentru a slăbi

Experții recomandă ceaiul verde ca un aliat în accelerarea metabolismului și pierderea în greutate. Totuși, pentru a-i maximiza beneficiile, este esențial să fie consumat corect.

  1. Consumați-l proaspăt preparat:
    Nutriționista Lorena Romero sugerează să fie consumat imediat după preparare, deoarece proprietățile sale benefice scad odată cu trecerea timpului.
  2. Evitați temperaturile ridicate:
    Nu consumați ceaiul verde foarte fierbinte, deoarece temperaturile înalte pot distruge catechinele – principalii antioxidanți din acest ceai.
  3. Adăugați câteva picături de lămâie:
    Lămâia potențează efectele catechinelor, crescând beneficiile antioxidante ale ceaiului. Evitați să combinați ceaiul verde cu lapte, deoarece caseina din lapte poate neutraliza proprietățile antioxidante ale ceaiului.
  4. Care este cel nai bun moment în care să-l consumați:
    Nu consumați ceai verde în timpul meselor principale, deoarece poate împiedica absorbția mineralelor precum fierul și calciul. Cel mai bine este să îl beți cu o oră înainte sau după masă.

 Când nu ar trebui să beți ceai verde

  • Ceaiul verde nu este recomandat persoanelor care suferă de anemie, deoarece poate reduce absorbția fierului.
  • Consumul excesiv de ceai verde (mai mult de 4 cești pe zi) poate cauza palpitatii, nervozitate sau probleme digestive din cauza cofeinei.
  • Excesul de polifenoli poate provoca indigestie.
  • Ceaiul verde ar putea interacționa cu unele medicamente antihipertensive, cum ar fi betablocantele. Deși acest efect nu este complet dovedit, este bine să nu riscăm.

Cât ceai verde trebuie să consumăm pentru a slăbi

Nutriționista Mónica Acha recomandă consumul a 2-4 cești de ceai verde pe zi, scrie La Razon. Această cantitate este suficientă pentru a beneficia de efectele pozitive ale ceaiului verde fără riscul unor efecte adverse.

Consumat în mod responsabil, ceaiul verde poate deveni o parte valoroasă a unui stil de viață sănătos și o soluție naturală pentru sprijinirea procesului de slăbire.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *