Aromate și rapid de pregătit (circa 15 minute), cotletele de porc pot fi, potrivit bbcgoodfood.com, o cină ideală. Specialiștii spun, despre cotletele de porc că pot face, cu siguranță, parte dintr-o dietă sănătoasă, dacă sunt consumate cu moderație și responsabil. Au un conținut scăzut de grăsimi, oferă proteine și minerale.
Ingrediente necesare pentru a prepara cotlete de porc cu miere și usturoi:
- 2 linguri de miere
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură oțet de orez
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt apoi zdrobiți
- 1 lingură ulei vegetal
- 1 lingură unt nesărat, topit
- 2 cotlete de porc
- o mână mică de pătrunjel proaspăt, pentru adăugat la servit
Etapele preparării cotletelor de porc cu miere și usturoi
- Pasul 1– Combinați mierea, soia, oțetul de orez și usturoiul într-un castron mic. Amestecați uleiul și untul într-un alt bol.
- Pasul 2 – Încingeți o tigaie la foc mare. Ungeți cotletele de porc cu amestecul de ulei și unt, condimentați, apoi gătiți timp de 4-6 minute, întorcându-le, până când sunt gata.
- Pasul 3– Ridicați carnea de porc din tigaie și puneți-o pe o farfurie, folosind un clește, apoi ungeți carnea, pe ambele părți, cu amestecul de miere și puneți-o din nou pe foc, în tigaie, pentru încă un minute pe fiecare parte.
- Pasul 4– Scoate cotletele și lasă-le să se „odihnească” pentru câteva minute, apoi stropește-le cu sucul din tigaie. Când le servești poți presăra deasupra pătrunjel.
Informații nutriționale pentru o porție de cotlet de porc cu miere și usturoi
- Kcal – 502
- Grăsimi – 30 g
- Grăsimi saturate – 11 g
- Carbohidrați – 21 g
- Zaharuri – 20 g
- Fibre – 0,3 g
- Proteine – 36 g
- Sare – 1,25 g