Cinci rețete delicioase cu ingrediente pe care le ai deja în congelator. Sunt ușor de preparat și miros a primăvară

congelator, prajitura de ciocolata cu visine sursa foto: Freepik

Te întrebi ce să faci cu punga de mazăre din congelator? Ai nevoie de o rețetă pentru a folosi ultima porție de fructe congelate? Îți propunem cinci rețete cu alimente din congelator care se prepară ușor. Fie că vrei un preparat sățios sau o gustare rapidă, aceste idei culinare includ ingrediente pe care le ai la îndemână, potrivit MSN.

Cum să transformi alimentele din congelator în mese delicioase

Fructe de pădure cu iaurt grecesc

Multă lume are fructe de pădure congelate pentru smoothie-uri, dar acestea pot fi și o alegere excelentă pentru deserturi. În loc de smântâna obișnuită folosește iaurt grecesc cu 0% grăsime.

Ingrediente:

• 500 g iaurt grecesc 0% grăsime

• bezele gata făcute

• 400 g fructe de pădure congelate (afine, zmeură, cireșe, mango, ananas)

• 25 g ciocolată neagră (70% cacao), rasă grosier

Mod de preparare:

1. Pune iaurtul într-un bol mare și amestecă până devine omogen.

2. Sfărâmă bezelele și adaugă fructele de pădure.

3. Amestecă bine, apoi pune 2/3 din ciocolata rasă și pliază amestecul.

4. Împarte-l în 5 porții, adăugând restul de ciocolată deasupra.

5. Servește imediat sau lasă desertul la frigider 1 oră înainte de servire, scrie Lovefood.

Pui pane

Fileurile de pui pane congelate sunt excelente pentru o masă rapidă. Acest preparat cu tăiței și sos miso este delicios și ușor de gătit.

Ingrediente:

• 2 linguri ulei vegetal

• 400 g varză albă feliată

• 2 cepe verzi tăiate felii

• 1/2 ardei roșu feliat mărunt

• 4 porții de tăiței

• 4 linguri sos teriyaki

Pentru pui:

• 2 piepți de pui dezosați

• 1 ou

• 8 linguri pesmet

• 2 linguri făină de porumb

• 2 linguri ulei pentru prăjit

Pentru sosul miso:

• 50 g miso alb

• 50 g zahăr tos

• 30 g semințe de susan

• 1 cățel usturoi zdrobit

• 2,5 linguri sos de soia

Mod de preparare:

1. Pregătește sosul miso amestecând toate ingredientele până devin omogene.

2. Taie puiul și bate bucățile de carne până ajung la o grosime uniformă.

3. Tăvălește carnea prin făină de porumb, ou și pesmet, apoi prăjește-o în ulei până devine aurie și crocantă.

4. Într-o tigaie mare prăjește varza, ceapa și ardeiul, adaugă tăițeii și amestecă bine.

5. Servește tăițeii cu puiul feliat și stropit cu sos miso și teriyaki.

Broccoli cu porc, usturoi și ghimbir

Folosește broccoli congelat și o marinadă simplă din sos de soia, usturoi, ghimbir și miere.

Ingrediente:

• 2 linguri sos de soia

• 3 căței de usturoi tocați

• 1 linguriță de ghimbir măcinat

• 2 linguri de miere

• 330 g friptură de porc, tăiată fâșii

• 185 g broccoli congelat

• 2 linguri ulei vegetal

• 1 ardei roșu feliat

• 8 cepe verzi tăiate

Mod de preparare:

1. Marinează 10 minute fâșiile de porc cu sosul de soia, usturoiul, ghimbirul și mierea.

2. Fierbe broccoli 5 minute, scurge-l și pune-l deoparte.

3. Într-o tigaie fierbinte prăjește fâșiile de porc până devin rumene.

4. Adaugă ardeiul și ceapa verde, amestecând constant.

5. Servește cu orez sau tăiței.

Conopidă gratinată cu brânză și fasole albă

Acest preparat combină conopida și fasolea cu multă brânză și un strat crocant de pesmet. Cel mai bun lucru este că necesită aproape zero efort, deoarece fasolea provine dintr-o conservă, iar conopida din congelator.

Ingrediente:

• 1 ceapă mare

• 1 lingură ulei de gătit

• 1 conservă de fasole (400 g)

• 500 ml bulion de pui (sau apă cu un cub de bulion)

• 0,5 linguriță muștar

• 1 praf de nucșoară rasă

• 450 g de conopidă congelată

• 120 g Cheddar

• 2 felii de pâine sau 4 linguri de pesmet

• sare și piper după gust

Mod de preparare:

1. Călește ceapa în ulei și sare până se înmoaie.

2. Adaugă fasolea, bulionul, muștarul și nucșoara și fierbe 20 de minute.

3. Încălzește cuptorul la 180°C. Pregătește un vas de copt și adaugă conopida tăiată în buchețele mici. Acoperă și gătește 15 minute până devine fragedă.

4. Adaugă brânza rasă și pesmetul. Coace 10 minute până devine crocantă și brânza se topește. Servește imediat!

Prăjitură cu ciocolată neagră și vișine congelate

Vișinele acrișoare sunt un ingredient cheie în multe rețete, de la deserturi clasice până la sosuri savuroase. Această prăjitură delicioasă se bazează pe fructe congelate, are un blat pufos, plin de bucăți de ciocolată și vișine suculente, perfectă pentru o gustare în familie.

Ingrediente

• 500 g vișine congelate fără sâmburi (nu este necesar să le decongelezi)

• 6 ouă mari

• 350 g zahăr tos

• 2 lingurițe extract de vanilie

• 2 lingurițe scorțișoară măcinată

• 400 g făină albă

• 300 g unt nesărat, topit

• 2 lingurițe praf de copt

• 200 g bucăți de ciocolată neagră

• 75 ml lapte

Mod de preparare

1. Scoate cireșele congelate din congelator.

2. Preîncălzește cuptorul la 180°C (treapta 4 la gaz).

3. Tapetează cu hârtie de copt o tavă adâncă de 35 x 25 cm sau un vas termorezistent.

4. Într-un bol mare bate ouăle cu zahărul până obții un amestec omogen.

5. Adaugă extractul de vanilie, scorțișoara, făina, untul topit și praful de copt. Amestecă bine.

6. Încorporează vișinele și ciocolata în compoziție, apoi laptele pentru a obține o consistență mai lejeră.

7. Amestecă totul până ce ingredientele sunt bine integrate.

8. Toarnă aluatul în tava pregătită și coace pentru aproximativ 45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.

9. Lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *