Cinci alimente de sezon pe care le recomandă nutriționiștii / Unul, brânza de vacă, este surprinzător

Căpșunele sunt printre alimentele de sezon recomandate de nutriționiști Foto: Pexels

Începutul verii vine cu o abundență de produse proaspete. Nutriționiștii ne recomandă cinci alimente de sezon care ne asigură un aport de vitamine, minerale sau fibre, cu un conținut relativ mic de calorii.

Iată cinci produse favorite ale dieteticienilor pe care ni le recomandă în acest sezon. Unul dintre ele este chiar surprinzător, scrie Fresh Plaza.

  1. Anghinare

Sunt dintre cele mai bogate alimente cu cele mai multe fibre. Apar în această lună și sunt un adaos minunat la o masă. O anghinare conține 7 grame de fibre, 60 de calorii, 3,5 grame de proteine, pe lângă potasiu, un electrolit important pentru reglarea echilibrului de lichide din organism.

  1. Brânză de vacă

Cu toate că este luna iunie și este luna fructelor și a legumelor, nutriționiștii spun că este și o lună a produselor lactate. Nutriționistul Nicole Rodriguez recomandă brânza de vacă pentru o dietă sănătoasă. Este o modalitate excelentă, fără complicații, de a obține mai multe proteine și nutrienți importanți. O cană de brânză de vacă cu conținut scăzut de grăsime oferă 24 de grame de proteine și 180 de calorii. Este, de asemenea, o sursă bună de calciu, un mineral important, esențial pentru sănătatea oaselor și pentru susținerea funcției musculare și nervoase. Singurul dezavantaj al brânzei de vacă este că e puțin mai bogată în sodiu. Persoanele care au recomandare medicală să reducă consumul de sodiu ar trebui să limiteze consumul de brânză de vacă la o jumătate de cană.

  1. Piersici

Fructele cu sâmburi sunt o completare delicioasă a selecției de fructe în timpul lunilor de vară. Prunele, nectarinele, cireșele, caisele și piersicile sunt toate fructe cu sâmburi, însă nutriționistul Nicole Rodriguez spune că piersicile, în mod special, oferă un răsfăț dulce natural, dar și un aport nutrițional consistent. O piersică medie conține doar 80 de calorii, 3 grame de fibre și (surpriză!) 2 grame de proteine. În plus, conține betacaroten, un antioxidant important care este transformat în vitamina A și care joacă un rol în sănătatea ochilor și imunitate. „Piersicile pot fi asociate pe grătar alături de un mușchi de porc pe care îl aveți în congelator pentru a crea o masă sățioasă și aromată”, recomandă Rodriguez. De asemenea, un somon la grătar, care este bogat în omega-3, alături de acele piersici la grătar pot fi o masă extrem de gustoasă și sănătoasă.

  1. Rubarbă

Rubarba este un adaos minunat atât la mâncăruri dulci, cât și la cele sărate. O puteți adăuga la un suc proaspăt de fructe, dar și la salate sau prăjituri. În plus, rubarba are un profil nutritiv destul de interesant. O cană de rubarbă tăiată în cubulețe are doar 30 de calorii, plus 2 grame de fibre care favorizează digestia.

  1. Căpșuni

Căpșunile sunt recomandate în mod constant de către dieteticieni. O cană de căpșuni conține 3 grame de fibre și 85 de miligrame de vitamina C (94% din valoarea zilnică). Este un antioxidant important necesar pentru un sistem imunitar puternic și pentru producția de colagen în piele. În plus, cu doar 50 de calorii pe porție, este un răsfăț dulce cu puține calorii.

De asemenea, nutriționiștii ne recomandă să adăugăm fructele de pădure în acest sezon.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *