Chiacchiere sau bugie, dulciurile care simbolizează în Italia Carnavalul. E plin de tot felul de dulciuri de la nordul la sudul Italiei în perioada Carnavalului, dar acestea sunt cele pe care le putem găsi peste tot, chiar dacă sub alte denumiri: chiacchiere la Napoli și în Sicilia, frappe la Lazio, bugie în Piemonte și Liguria, cenci, în Toscana.
În ciuda diversității de denumiri, este vorba despre același desert: aluat subțire și crocant, din ouă, făină, unt și zahăr, prăjit în ulei din abundență și pudrat cu zahăr pudră. De încercat ca alternativă la gogoși.
Nu sunt deloc complicat de făcut, deși aspectul lor ușor diafan ar putea da impresia că nu e așa. E nevoie de un aluat îmbogățit cu lichior de anason, sau oricare altul, în lipsă, și coajă rasă de lămâie. Pentru un rezultat perfect, este recomandat să amestecăm inițial ingredientele cu mâna într-un bol, apoi să mutăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și să continuăm frământarea. Apoi întindem aluatul cu un sucitor, în strat subțire. Fiind o rețetă mai mult decât tradițională, circulă o infinitate de rețete. Am ales pentru ilustrare varianta oferită de blogerița cu cei mai mulți followers din Italia, Benedetta Rossi.
Ingrediente pentru 24 de bucăți
1 ou
(articolul continuă mai jos)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
1 lingură de zahăr
La noi se numesc ‘minciunele’! Mai nevinovate decât minciunile politicienilor de la putere!